Ruud fikk det tøft mot hardtslående franskmann

av | 9 august, 2017 | Casper Ruud, Norsk

Casper Ruud hadde lenge store problemer med å takle franske Quentin Halys´serve, men spilte seg opp i første runde av ATP Challenger-turneringen i Aptos.

Nesten for Ruud. Foto: Alex Theodoridis/Tennisportalen.

Casper Ruud hadde lenge store problemer med å takle franske Quentin Halys´serve, men spilte seg opp i første runde av ATP Challenger-turneringen i Aptos. Likevel endte det med tap.

Nordmannen har forflyttet seg fra Washington DC på den amerikanske østkysten over til California og Aptos på vestkysten. Unggutten gikk på en hetesmell i Citi Open og måtte trekke seg i tredje sett på grunn av den ekstreme varmen i forrige uke. I Aptos er temperaturen langt lavere, i tillegg til en del vind.

Ruud møtte Halys i første runde i turneringen. 20-åringen er for øyeblikket rangert som nummer 126 i verden, noe som også er hans beste plassering i karrieren. Unggutten kvalifiserte seg både forrige og denne uken for to ATP 250-turneringer.

I det første settet viste Halys stort spill. Franskmannen presset Ruud tidlig på nordmannens server og fikk fire breakballer iløpet av det første settet. På 3-3 brøt storserveren til 4-3. Snarøya-gutten var i det første settet aldri i nærheten av å bryte Halys. Unggutten tok faktisk bare tre poeng på franskmannens serve, alle kom på dobbeltfeil fra Halys. Ruud tapte settet 4-6.

Det andre settet fortsatte på verst tenkelig måte. Ruud ble brut med en gang og havnet på etterskudd. Norgesmesteren slet i returgamene, men plutselig snudde det. Ruud fikk bedre tak på Hayls´server og Halys klarte ikke å holde opp det samme tempoet. På 3-2 kom Ruud seg for første gang opp på deuce og fikk en breakball. Den utnyttet Ruud på en glimrende måte med en ball plassert på linja. Unggutten vant settet 6-3.

Sett nummer tre ble svært jevnt. Ruud og Halys fulgte hverandre lenge, men på 4-3 fikk den franske motstanderen det nødvendige bruddet. Den norske unggutten kjempet godt for å bryte tilbake, men klarte det ikke og tapte kampen etter 3-6 i det tredje settet.

Oppgjøret hadde et svært høyt tempo i store perioder. Halys spilte en meget god kamp både på egen serve og i returspillet i det første settet, men klarte ikke å holde opp tempoet gjennom hele kampen. Ruud slet i begynnelsen av kampen og satte ikke like mange egne vinnere som han vanligvis gjør, men spilte seg mesterlig opp.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Nordmenn i utlandet Uke 7

Nordmenn i utlandet Uke 7

Verken Viktor Durasovic eller Leyton Rivera klarte å kvalifisere seg inn i turneringer denne uken.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv