Casper Ruud

Ruud brøt tapsrekken i Karibia

Casper Ruud spilte varierende, men tok seg videre i ATP Challenger-turneringen på Den dominikanske republikk.

Casper Ruud spilte varierende, men tok seg videre i ATP Challenger-turneringen på Den dominikanske republikk.

Resultatene har ikke gått den norske 18-åringens vei de siste månedene, og før turneringen Milex Open hadde Ruud tapt fire kamper på rad. Denne rekken var unggutten sugen på å bryte i første runde tirsdag, og det klarte han nokså greit.

Snarøya-gutten møtte wildcardet Roberto Cid Subervi fra Den dominikanske republikk. 23-åringen er nummer 579 i verden og har en besteplassering 100 plasser opp fra tidligere i år. Tirsdagens motstander har de siste ukene forsøkt seg i flere Challenger-turneringer i området uten å lykkes særlig, men har vunnet en Futures-turnering i år.

Casper Ruud i Båstad. Foto: Alex Theodoridis/Tennisportalen.

Jevnt
Ruud fikk likevel en tøff start og måtte kjempe hardt for ikke å havne på etterskudd mot Subervi. På 1-1 i det første settet måtte nordmannen redde hele fem breakballer, flere av dem på deuce. I gamet etterpå var det derimot stortalentet som brøt Subervi på tredje forsøk og tok ledelsen 3-1. Den beholdt unggutten ut settet og vant 6-3.

Det andre settet ble langt jevnere. Ruud fikk breakballer tidlig i settet, men utnyttet dem ikke. Deretter fulgte duoen hverandre tett fram til 5-5. Da klarte Snarøya-gutten igjen å få to breakballer. Etter å ha misbrukt den første, satte han den andre og gikk opp i 6-5, men fikk problemer på egen serve. 18-åringen fikk tre breakballer i mot, og reddet kun én.

Dermed gikk det til tiebreak i det andre settet. Ruud lå under både 0-2 og 2-4, men utlignet begge gangene. På 4-4 begynte det å pøsregne og kampen ble midlertidig stoppet i over tre timer. Da duoen var på banen igjen avgjorde Subervi settet med 7-5 i tiebreaket.

I det tredje settet begynte Ruud veldig bra, selv om han misbrukte to breakballer på 1-0. På 2-1 klarte derimot unggutten å bryte. Denne gangen ga han ikke slipp på ledelsen og vant oppgjøret med 6-3. Det er fem oppgjør siden Ruud vant en kamp som har gått til tre sett.

Ruud spilte til tider svært god tennis med noen skikkelig vinnere, god serving og offensivt nettspill. 18-åringen klarte derimot ikke å holde kvaliteten opp hele tiden, noe som blant annet førte til ni breakballer i mot iløpet av kampen. Det var likevel mesterlig å avverge åtte av dem. Selv misbrukte Ruud ni breakballer. Hjemmepublikummet var også svært lojale mot Subervi og et litt annerledes tennistilskuere som virkelig prøvde å støtte landsmannen sin fram.

Siste før US Open
Turneringen på Den dominikanske republikk er den siste Ruud spiller før US Open-kvalifiseringen i neste uke. Tirsdagens seier gir trolig Norges beste rangerte tennisspiller sårt tiltrengt selvtillit foran Grand Slam-turneringen.

Poengmessig betyr seieren åtte ATP-poeng. I andre runde, som spilles onsdag eller torsdag, møter Ruud lucky loser Kaichi Uchida. Den japanske 22-åringen er nummer 483 i verden og slo hjemmespilleren Jose Hernandez-Fernandez, nummer 285 i verden, i første runde.

 

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788