Malene Helgø

Helgø enkelt videre til kvartfinale: – Gjorde jobben

Malene Helgø var brukbart fornøyd etter å ha sikret seg kvartfinaleplass i norgesmesterskapet i tennis.
Malene Helgø i aksjon. Foto: Odd-Sølve I. Grannes.

Malene Helgø var brukbart fornøyd etter å ha sikret seg kvartfinaleplass i norgesmesterskapet i tennis.

Den norske 17-åringen slo Ellinor Storkaas 6-2, 6-2 i andre runde, men var mer fornøyd med oppgjøret i første runde mot Nora Lima Dahl, der hun vant 6-0, 6-2.

– Jeg spilte veldig bra i den første kampen, men i dag spilte jeg ikke like bra. Jeg kom sent i gang, servet ikke så bra, men klarte å hale det i land og fant rytmen etter hvert. Gjør jobben bare. Det føles likevel bra, gjorde gode doubler i går, sier Helgø til Tennis-Norge.

Outsider
Helgø vant norgesmesterskapet i 2015 som 15-åring, men i fjor deltok hun ikke. I år er hun av de store outsiderne til å vinne tittelen.

– Det er en utfordring. Man må takle det også, man kan ikke bare spille opp, man må spille ned også og legge litt press. Jeg har spilt en del slike kamper før og pleier å takle det ganske bra, sier Helgø.

Furuset-spilleren vet også hvordan hun skal takle de fleste spillerne hun møter på grusen i Frognerparken.

– Jeg kjenner de fleste spillerne ganske bra. Jeg kjenner til spillestilen, og det er jo ikke så mange spillere i Norge, så det er greit å ha oversikt, sier Helgø.

Kvartfinale neste
Kvartfinalen i NM spilles allerede senere torsdag ettersom det ikke ble spilt noen singlekamper onsdag på grunn av kraftig regnfall. Helgø møter Milica Mitrovic i kvartfinalen.

– Nå skal jeg jogge ned, tøye, spise, glemme kampen og fokusere på neste. Jeg har gjort det mye før, så jeg tenker ikke så mye på det. Det kan være tøft å spille to kamper på en dag, men denne var ikke så lang, så jeg pleier ofte å ha to treningsøkter hver dag som er lengre enn dette.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788