Viktor Durasovic tennis

Durasovic taklet serven til Steiro jr. – klar for finale

Viktor Durasovic har som forventet tatt seg til finale i norgesmesterskapet uten å tape et eneste sett.
Viktor Durasovic klar for finale. Foto: Odd-Sølve I. Grannes.

Viktor Durasovic har som forventet tatt seg til finale i norgesmesterskapet uten å tape et eneste sett.

Den norske 20-åringen har vært en kjempefavoritt i NM hele tiden. Durasovic er den eneste av herrespilleren som spiller på et høyt internasjonalt seniornivå ukentlig. I semifinalen fikk han sin hittil tøffeste kamp mot Øystein Steiro jr., men vant 6-1, 6-2.

– Det var litt tøft i begynnelsen. Vi spilte noe lange game på hans serve, selv om jeg kom greit inn i det på min serve, sier Durasovic etter kampen til Tennis-Norge.

Gode server
Steiro jr. vant NM i 2013. 25-åringen spiller mye tennis, men har full jobb ved siden av og spiller ikke særlig mange turneringer, hverken i Norge eller andre land. I kvartfinalen imponerte han med stor servestyrke. Også mot Durasovic smalt det skikkelig ved flere anledninger.

– Servene hans var ganske tøffe av og til. Det var kanskje ikke så lett som det så ut til noen ganger. Når han treffer er det veldig bra, veldig høyt nivå. Det er mange jeg møter ukentlig som ikke har like god serve, men de har kanskje et veldig godt grunnspill, sier Durasovic.

Steiro jr. selv er fornøyd med turneringen, men skulle gjerne ha skapt enda mer trøbbel for Durasovic i semifinalen.

– Det ble tøft, jeg var ikke på topp. Han stresset meg, jeg ble stresset og prøvde å gå for mye. Jeg ble for generelt stresset i spillet. Han spilte veldig bra, og han viser hvorfor han er profesjonell, og det hadde jo vært litt feil om det var motsatt. Uansett er jeg fornøyd med mesterskapet sett over ett, sier Steiro jr. til Tennis-Norge.

Finale lørdag
I lørdagens finale møter Durasovic enter unggutten Herman Hagen Høyeraal eller collegespilleren Christoffer Jansønn Greve.

– Jeg må gjøre det samme som i dag, gjøre det jeg skal. Jeg må ikke tenke så mye på at jeg er favoritt, bare nyte at jeg er i Norge. Det er gøy, sier Durasovic.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788