Jelena Ostapenko

Ung semifinaledebutant taklet været best i kvartfinalen

19-åringen Jelena Ostapenko feide Caroline Wozniacki av banen i kvartfinalen i Roland Garros.

19-åringen Jelena Ostapenko feide Caroline Wozniacki av banen i kvartfinalen i Roland Garros.

Latviske Ostapenko er nummer 47 i verden og har på sitt beste vært nummer 33 i januar i år. I Grand Slam-sammenheng var tredje runde i Australian Open i år beste prestasjon. Nå har stortalentet tatt seg helt til semifinale.

– Jeg er veldig glad. Jeg kan fortsatt ikke tro det. Jeg er veldig glad for å spille her, det er en fantastisk turnering, sa Ostapenko etter seieren, som sto med 3-0 i interne oppgjør mot Wozniacki før tirsdagens møte med Wozniacki.

–Tøft
Det hadde få trodd etter starten i kvartfinalen mot Wozniacki. I tøffe vindforhold var den danske motstanderen desidert best i starten av oppgjøret. Wozniacki ledet 5-0, men Ostapenko kjempet seg inn og reduserte til 5-4, før Wozniacki sikret settet med 6-4.

I det andre settet tok Ostapenko med seg flyten fra sett nummer en. På 5-2 ble settet stoppet på grunn av regnet, men da kampen kom i gang igjen sikret den latviske jenta seg settet med 6-2. Også i det tredje settet måtte duoen går av banen, men igjen var ungjenta best og vant kampen med 6-2 i det tredje settet.

– Det var tøft fordi vi måtte gå av banen to ganger og Caroline er en tøff motstander. Jeg måtte forbli aggressiv. Jeg manglet det noen ganger, men det fungerte til slutt. Det vil være veldig godt å spille her på bursdagen min i semifinalen på torsdag, sa Ostapenko.

Bacsinszky
Timea Bacsinszky fortsatte den sterke rekken i Roland Garros. Den sveitsiske jenta var i semifinale i 2015 og kvartfinale i 2016 i Roland Garros. I år klarte hun enda en gang å ta seg til semifinale i turneringen og møter nettopp Ostapenko torsdag. Bacsinszky taklet forholdene best i møtet mot hjemmehåpet Kristina Mladenovic med 6-4, 6-4.

– Det var veldig vanskelig i dag fordi vi hadde alle årstiden iløpet av kampen. Vi hadde sandstorm, en orkan og nesten snø også, sa Bacsinszky etter kampen.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788