Stanislas Wawrinka og Rafael Nadal

Tennisekspert Bjerke før finalen: – Wawrinka må slå Nadal av banen for å vinne

Rafael Nadal har aldri tapt i en finale i Roland Garros på ni forsøk, mens Stanislas Wawrinka har ikke tapt en eneste Grand Slam-finale på tre muligheter. Det er duket for en svært spennende finale.

Rafael Nadal har aldri tapt i en finale i Roland Garros på ni forsøk, mens Stanislas Wawrinka har ikke tapt en eneste Grand Slam-finale på tre muligheter. Det er duket for en svært spennende finale søndag.

Nadal er og blir den ubestridte kongen av Roland Garros. Spanjolen vant turneringen ni ganger mellom 2005 og 2014. Kun i 2009 ble det ikke tittel i Paris. I 2015 var det vant Wawrinka som vant Grand Slam-turneringen.

– Det kommer til å bli en tøff og spennende kamp, men her spiller dagsformen til Stan veldig inn. Jeg ser på Rafa som en ganske stor favoritt siden han har spilt ekstremt bra hele veien til finalen og er nok veldig sugen på en tiende tittel, sier Tennis-Norges ekspert, Joachim Bjerke.

Vinnere
Det er ingen tvil om at begge finalespillerne er i form. Nadal har hatt en glimrende sesong, selv om han røk ut i kvartfinalen i oppkjøringsturneringen i Roma. Wawrinka har på sin side vunnet ti kamper på rad og gikk til topps i ATP 250-turneringen i Geneve i uken før Roland Garros.

– Er Stan på, har godt humør og spiller det tunge og tøffe spillet sitt som han gjorde da han vant turneringen i 2015, så kan det bli en tøff match. Jeg tror nesten han må slå Nadal av banen for at han skal ha sjanse, sier Bjerke.

I semifinalen mot verdensener Andy Murray satte Wawrinka hele 87 vinnere og gjorde 77 upressede feil. Totalt i turneringen har han satt 253 vinnere og gjort 219 upressede feil. Nadal har på tre færre sett satt 141 vinnere og gjort 110 upressede feil.

– Wawrinka har absolutt potensialet til å klare det, men det blir tøffere å få til å styre spillet på samme måte som han gjorde mot Murray, mener Bjerke.

Frykter aggressiviteten
Wawrinkas offensive spill og evne til å levere i de store Grand Slam-turneringene er noe Nadal frykter, men det er likevel 31-åringen som er favoritt i finalen, der han møter den eldste finalisten i Roland Garros siden 1973.

– Han er en veldig farlig spiller fordi han kan slå ballen veldig hardt. Jeg må spille aggressivt. Jeg må ha god lengde på ballene, jeg må ikke la han spille fra enkle posisjoner. Hvis ikke kommer jeg til å være i store problemer. Da kan alt skje, og jeg håper at jeg er klar for det, sier Nadal før finalen til turneringens hjemmeside.

Wawrinka har på sin side ekstrem stor respekt for Nadal. Spanjolen kan tross alt ta sin tiende tittel på den røde grusen i den franske hovedstaden.

– Å spille mot Rafael på grusen i Roland Garros er trolig den største utfordringen du kan få i tennis. Han er den beste spilleren på grus noensinne. Han går for sin tiende Roland Garros-tittel, det er veldig imponerende, noe veldig tøft, sier Wawrinka til hjemmesiden til Roland Garros.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788