Melanie Stokke

Stokke klar for sin første finale på 25.000-dollarsnivå

Melanie Stokke brøt en barriere da hun tok seg til finalen i en 25.000-dollarsturnering i Ystad fredag.
Stokke vant i Sverige. Foto: Tobias Fröhlich.

Melanie Stokke brøt en barriere da hun tok seg til finalen i en 25.000-dollarsturnering i Ystad fredag.

Den norske 20-åringen har gjort en meget god turnering i Sverige. Stokke har unngått seedede spillere, men likevel vært i gjennom tøffe kamper som til slutt har vippet hennes vei. På veien til finalen har ikke Oslo-jenta tapt et eneste sett.

– Det føles sykt gøy. Jeg spiller bra og er i god form. Det er forskjellen. Da klarer jeg å holde nivået opp lengre, sier Stokke til Tennis-Norge etter seieren.

–Litt nervøs
I fredagens semifinale var Ysaline Bonaventure, som slo Malene Helgø tidligere i uka, motstander. Den belgiske jenta er nummer 477 på verdensrankingen, men har på sitt beste vært nummer 144 så sent som i juli i fjor.

Det hele ble en jevn kamp, men nok en gang stakk Stokke av med seieren til slutt. Nordstrand-spilleren fikk en glimrende start på kampen og ledet 3-0 i det første settet etter et brudd, men Bonaventure brøt tilbake og det stod 3-3. På 5-4 fikk den norske jenta et nytt brudd og vant 6-4.

I det andre settet begynte Bonaventure med å bryte, men Stokke slo tilbake med to brudd på rad. Det sørget for at 20-åringen fikk flere matchballer på 5-3 og til slutt lyktes den norske jenta med å avgjøre kampen og ta seg til finale med 6-3 i det siste settet.

– Jeg begynte å tenke at nå kunne jeg vinne, og da ble jeg litt mer nervøs. Jeg hadde muligheten til å sette noen vinnere, men klarte det ikke. Likevel holdt jeg hodet kaldt og avgjorde til slutt. Det er naturlig at slike tanker kommer, men det gjelder å ha en taktikk for å takle de. Det klarte jeg bra i dag, sier Stokke.

– Slippe meg løs
Dermed er Stokke klar for sin første finale noensinne i en 25.000-dollarsturnering. Det unge talentet har vært i to semifinaler tidligere, men ikke lyktes med å gå hele veien. I lørdagens finale blir førsteseedede Quirine Lemoine, nummer 149 i verden, eller Maria-Teresa Torro-Flor, nummer 257 i verden, men med en bestenotering på 47.-plass, motstander.

– I de to andre semifinalene jeg har spilt har jeg tenkt for mye over at det er en semifinale. Foran denne finalen skal jeg ikke tenke så mye, egentlig. Da klarer jeg å slippe meg løs. Jeg skal bare ta det som en ny kamp, sier Stokke.

 

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788