Karolina Pliskova

Halep og Pliskova møtes i kampen om å bli verdensener

Torsdag er det duket for semifinalene på kvinnesiden i Roland Garros 2017, og det er mer enn en finaleplass som står på spill.

VERDENSTREER: Karolina Pliskova blir verdensener dersom hun slår Simona Halep i torsdagens semifinale i Roland Garros. Foto: Tatiana fra Moscow, Russia (Karolina Pliskova) [CC BY-SA 2.0 (http://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0)], via Wikimedia Commons
Torsdag er det duket for semifinalene på kvinnesiden i Roland Garros 2017, og det er mer enn en finaleplass som står på spill.

De to store kanonene Simona Halep (nummer 4 i verden) og Karolina Pliskova (3) har slått ut alt på deres vei for å sikre semifinaleplassene. Torsdag skal den tredje- og andreseedede spilleren i Grand Slam-turneringen Roland Garros opp mot hverandre i kampen om finaleplassen.

Kampen om å bli verdensener
Dersom Pliskova vinner og tar seg til finalen, er hun samtidig sikret seg plassen på toppen av kvinnenes ranking. Den tsjekkiske jenta kan sikre seg 1300 WTA poeng i en finaleplass, som er nok til å passere verdensener Angelique Kerber som røk ut i første runde av turneringen.

For Simona Halep holder det ikke med en finaleplass for å bli verdensener. Hun må også vinne en eventuell finale for å overta Kerbers plass som verdensener.

– Det er nære, men enda langt unna fordi jeg skal spille mot en av de jentene jeg vil si er best på grus. Det er ikke sånn at man får det gratis. Hun spiller også for å bli verdensener. Det kommer til å bli en stor kamp, sa Pliskova før kampen.

Halep var også forberedt på en tøff semifinalekamp etter å ha slått Elina Svitolina (6) i kvartfinalen.

– Det kommer til å bli veldig annerledes enn kampen mot Svitolina. Ballen kommer til å komme over som en ballmaskin. Vi har aldri møttes på grus før, så det kommer til å bli en god utfordring. Noe nytt. Jeg må være sterk siden hun slår hardt, fortalte Halep.

I den andre semifinalen møtes bursdagsbarna
Useedede Jelena Ostapenko (47) og 30.-seedede Timea Bacsinszky tok seg begge til semifinalen mot alle odds. Ostapenko tok en sterk seier i kvartfinalen mot Caroline Wozniacki (12), mens Bacsinszky slo hjemmehåpet Kristina Mladenovic (14) i sin kvartfinale.

Torsdag møtes de to til dyst på Philippe-Chatrier banen. Begge to feirer samtidig bursdag samme dag. Latviske Ostapenko fyller 20 år, mens sveitsiske Bacsinszky fyller 31 år. Men kampen om finaleplassen blir nok det viktigste for begge spillerne torsdag.

– Jeg tror kanskje dette er en av mine beste gaver. Det er veldig gøy å spille en semifinale i Roland Garros på bursdagen, sa Ostapenko.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788