Simona Halep

Halep: – Hun har ingenting å tape

Simona Halep frykter Jelena Ostapenkos offensive innstilling foran lørdagens finalemøte i Roland Garros.

LEVERER: SImona Halep ruller opp som en skikkelig vinnerkandidat i Roland Garros 2017. Foto: Romain Dauphin-Meunier (originally posted to Flickr as _30C7512) [CC BY 2.0 (http://creativecommons.org/licenses/by/2.0)], via Wikimedia Commons
Simona Halep frykter Jelena Ostapenkos offensive innstilling foran lørdagens finalemøte i Roland Garros.

Ostapenko har imponert så langt i grusturneringen. Den latviske jenta har hatt en fryktløs innstilling og har vært modig gjennom hele turneringen. 20-åringen spiller svært aggressivt og slår skikkelig til på nærmest hver eneste ball. Enkelte har hevdet at hun slår hardere enn herrenes verdensener Andy Murray.

– Det kommer til å bli en stor og tøff kamp. Jeg vet at hun kan spille opp mot sitt beste. Hun har ingenting å tape, så jeg skal gå ut der og være klar, sier Halep foran oppgjøret.

Jelena Ostapenko. Creative Commons.

Andre finale
Halep har vært i en finale før i Roland Garros, noe som er hennes eneste tidligere Grand Slam-finale. Ostapenko har aldri tidligere vært i nærheten av en finale i en Grand Slam-turnering på seniornivå, men har vunnet juniorutgaven av Wimbledon. På seniornivå har stortalentet faktisk ikke vunnet en WTA-finale enda. Der står hun med tre finaletap.

– Det er ikke mange spillere som spiller sin første finale i en Grand Slam som faktisk vinner den, sa den tidligere verdenseneren, Chris Evert, til Eurosport.

Evert tror Ostapenko kan bli for preget av stundens alvor, og derfor komme ut på banen i en annen versjon enn det vi har sett tidligere i turneringen.

– Jeg vil bli overrasket om hun kommer ut på banen med full kraft og slår vinnere hele tiden på hele banen som hun har gjort i et par kamper, sier Evert.

Planen klar
Halep har likevel planen klar for å knekke Ostapenko. Den rumenske jenta, som vil bli verdensener med finaleseier, sammenligner finalemotstanderen med spilleren hun møtte i semifinalen, Karolina Pliskova.

– Hun treffer ballene veldig sterkt, men det vil bli likt som i semifinalen, så jeg vil ha den samme planen, sier Halep.

Finalen begynner klokken 15.00 lørdag.

 

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788