Kyrgios utestengt til januar – legger seg flat

av | 17 oktober, 2016 - 10:33 | Norsk

Nick Kyrgios er blitt utestengt fra tennisbanen til 15. januar, men kan få komme tilbake allerede i november om han går med på å møte psykolog.

Nick Kyrgios er blitt utestengt fra tennisbanen til 15. januar, men kan få komme tilbake allerede i november om han går med på å møte psykolog.
Australieren ble straffet av ATP med bot for å ikke ha gjort sin beste innsats, skjelt ut en tilskuer og opptrådt usportslig i forrige uke.
Kyrgios tapte nemlig en kamp med vilje i ATP-turneringen i Shanghai, samtidig som han kjeftet på en tilskuer og kom med kontroversielle uttalelser på pressekonferansen etter kampen. Hendelsene skjedde bare dager etter at han vant ATP 1000-turneringen i Tokyo.
Ytterligere straff
Nå har også oppførselen gitt flere og større konsekvenser. 21-åringen har fått en utestengelse til 15. januar, noe som betyr at han definitivt ikke blir å se Masters-turneringen i Singapore. Han rekker derimot Australian Open på hjemmebane i januar.
-Nicks oppførsel i Shanghai var uakseptabel og respektløs mot sporten og fansen. Vi tar dette veldig seriøst, og han har i ettertid unnskyldt seg for sin oppførsel. Nick er et fenomenalt talent, og vårt håp er at han bruker tiden han er borte konstruktivt. Med litt støtte håper vi han er i stand til å returnere til konkurranse med et forbedret tankesett og sterkere enn noen gang, skriver ATP-president, Chris Kemonde, i en uttalelse.
Det hissige stortalentet kan likevel bli å se tilbake på tennisbanen allerede 7. november. ATP vil gi Kyrgios muligheten til å spille igjen om han går med på å møte en sportspsykolog.
Ny beklagelse
Kyrgios har selv kommet med en offisiell beklagelse og forklaring på sammenbruddet etter at straffen ble kjent, men hintet til at han ikke kommer til å møte sportspsykologen.
-I etterkant av ATPs avgjørelse ønsker jeg å gripe muligheten til å unnskylde for min oppførsel i Shanghai. Det har vært en lang sesong, og jeg har kjempet mot skader og andre utfordringer etter sommeren. Asia-turnéen var spesiell tøff etter en lang uke og seier i Tokyo, sa kroppen min endelig stopp både fysisk og psykisk i Shanghai, skriver Kyrgios på sin hjemmeside.
-Det er ingen unnskyldning for hva jeg gjorde, og jeg vet veldig godt at jeg må si unnskyld til fansen i Shanghai og andre deler av verden, men også arrangøren i Shanghai, som gjorde en fantastisk jobb, fortsetter Kyrgios.
-Jeg angrer på at året endte på denne måten og at jeg ikke vil ha sjansen til å jage ATP-finalene. Det var et viktig mål for meg. Jeg forstår og respekterer ATPs avgjørelse. Jeg vil bruke tiden på å forbedre meg både på og utenfor banen. Jeg er virkelig lei meg og ser fram til å returnere i 2017, avslutter Kyrgios.

Relaterte artikler

Norges ukjente ATP trener

Norges ukjente ATP trener

Han driver et tennisakademi i Spania og er reisende trener på ATP touren til nummer 48 i verden Roman Roman Safiullin.

Relaterte artikler

Videre i US Open

Videre i US Open

17 år gamle Nicolai Budkov Kjær vant første runde i Junior-grenen av årets siste Grand Slam.

Norges ukjente ATP trener

Norges ukjente ATP trener

Han driver et tennisakademi i Spania og er reisende trener på ATP touren til nummer 48 i verden Roman Roman Safiullin.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Siste innlegg

Arkiv