Tennisforbundet har inntatt rådgiverrollen

av | 25 september, 2016 - 12:27 | Norsk

Sportssjef i Norges Tennisforbund, Øivind Sørvald, har endelig funnet modellen som passer det norske forbundet best.

Foto: Odd-Sølve I. Grannes

Øivind Sørvald og resten av forbundet har inntatt en rådgiverrolle. Foto: Odd-Sølve I. Grannes


Idrettssjef i Norges Tennisforbund (NTF), Øivind Sørvald, har endelig funnet modellen som passer det norske forbundet best.
Sørvald har prøvd mange forskjellige modeller etter at han ble ansatt som idrettssjef på midten av 2000-tallet. Etter prøving og feiling, tror han NTF har funnet sin rolle.
-Vi har hatt forskjellige modeller, og vi kommer nok til å lande på en modell vi kjørte i 2011/2012, som var et norsk topptennissenter, et sted der vi hadde kompetanse utover det man har i klubb. Vi vil ha en rådgiverrolle, sier Sørvald til Tennis-Norge.
Klubbene nøkkelen
Sørvald, som er spesialist på videoanalyse, påpeker viktigheten av det som skjer i klubbene daglig. Det er der det aller viktigste for utviklingen av norsk tennis skjer, og forbundet har kun muligheten til å rådgive klubbene.
-Jeg tror at kompetansen må være i klubb, men de behøver ikke å ha alt. Vi kan bidra med reising, fysiske testing, alle disse tingene har vi klart å bygge opp her, med blant andre Jaime Fernandez og Marcel, sier Sørvald.
Alle norske spillere må ha en ansvarlig hovedtrener, enten denne personen er fra egen klubb eller fra forbundet. Sørvald og resten av forbundet har som mål om å bidra til alle som kommer og spør om hjelp fra NTF.
-Det er en rolle hvor vi kan tilby noe ekstra for landslagutøvere. Noen vil ha hjelp, men andre vil ikke. Når de kommer, må vi kunne tilby den kompetansen vi sitter med. Vår rolle er å motivere og hjelpe klubber, trener og spillere som spør, samtidig som vi utvikler landslagsdelen, men det er ikke slik at vi sitter på masse baner her. Vi har noen baner, men det er ikke mulighet til daglige treninger, sier Sørvald.
Ikke hele ansvaret
En av modellene Norges Tennisforbund har prøvd, var da de kjørte et tennisakademi. Da hadde Norges Tennisforbund et stort ansvar for spillerne i akademiet, men det ønsker de ikke lenger å ha av flere grunner.
-Rollen vår er at vi går tilbake som rådgiver, med kompetanseheving og overføring av kompetanse. Men spør folk om hjelp, vil vi kunne hjelpe, men mer på tiltakssiden, for eksempel en fysisk test, analyse eller turneringsrådgivning. Det er den ansvarlige treneren som har ansvaret. Vi har gått fra å være et akademi, hvor vi hadde et helhetlig ansvar til å ha en mer rådgivende og supportrolle. Jeg tror vi har kommet til at vi ikke har manpower til å ha hele ansvaret, forklarer Sørvald.
 

Relaterte artikler

Norges ukjente ATP trener

Norges ukjente ATP trener

Han driver et tennisakademi i Spania og er reisende trener på ATP touren til nummer 48 i verden Roman Safiullin.

Relaterte artikler

Videre i US Open

Videre i US Open

17 år gamle Nicolai Budkov Kjær vant første runde i Junior-grenen av årets siste Grand Slam.

Norges ukjente ATP trener

Norges ukjente ATP trener

Han driver et tennisakademi i Spania og er reisende trener på ATP touren til nummer 48 i verden Roman Safiullin.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Siste innlegg

Arkiv