Casper Ruud

Ruud til topps i Finland

Casper Ruud tok sin andre ITF-tittel på seniornivå da han vant finalen i Futures-turnerigen i Finland over Mikael Torpegaard lørdag.
Foto: Odd-Sølve I. Grannes, Tennis-Norge.
Caspe Ruud vant en turnering i Finland. Foto: Odd-Sølve I. Grannes, Tennis-Norge.

Casper Ruud tok sin andre ITF-tittel på seniornivå da han vant finalen i Futures-turnerigen i Finland over Mikael Torpegaard lørdag. 

Snarøya-gutten har spilt meget sterkt de siste tre ukene. For to uker siden kom 17-åringen til finalen i en Futures-turnering i Belgia, mens unggutten uken etter tok seg til semifinalen i annen Futures-turnering i Belgia. Lørdag toppet han den siste tidens gode innsats med turneringsseier i finske Kaarina.

Dette er Ruuds andre triumf på seniornivå. I februar vant han sin første Futures-turnering i Spania. Siden har han tapt tre finaler, blant annet i en 25.000-dollars Futures-turnering i USA.

Umerittert danske
Torpegaard er rangert som nummer 890 i verden, og har på sitt beste vært nummer 813 for en drøy måned siden. Dansken har kun vært i en Futures-finale tidligere, men tapte den. 22-åringen har vist god form i det siste. Lørdag ble Ruud for sterk, men Torpegaard ga god motstand.

Likevel hadde Ruud full kontroll og vant 6-3. I det andre settet så nordmannen ut til å avgjøre kampen da han gikk opp til 3-1, men danske slo tilbake og vant settet 6-4. I det avgjørende settet var derimot Norges beste rangerte herrespiller overlegen. Ruud avgjorde kampen med hele 6-0 i det siste settet.

Målsetning
Den norske tennisspilleren vil etter alt å dømme klare målet for 2016-sesongen med finaleplassen i Finland. Stortalentet hadde en målsetning om å komme blant de 500 beste i verden iløpet av 2016. Det kan bli en realitet allerede mandag når poengene fra semifinalen i Belgia kommer, men vil definitivt bli oppnådd på rankingen om en ukes tid. For øyeblikket er han ranket på 518.-plass på ATP-rankingen.

Ruud var andreseedet i turneringen, og har gjort en god turnering. Han hadde det relativt greit i de innledende rundene, men fikk hardere i motstand fra kvartfinalen og ut.

 

 

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788