Brune Olsen og Raaholt klare for 25.000-dollarsturnering

av | 27 juni, 2016 - 16:56 | Andrea Raaholt, Norsk, Ulrikke Eikeri

Astrid Wanja Brune Olsen og Andrea Raaholt vant, mens Maren Helgø tapte kvalifiseringsfinalen til 25.000-dollarsturneringen i Helsingborg.

Astrid Wanja Brune Olsen og Andrea Raaholt vant, mens Maren Helgø tapte kvalifiseringsfinalen til 25.000-dollarsturneringen i Helsingborg.
Brune Olsen er dermed klar for sin første 25.000-dollarsturnering i karrieren. I Emma Ek, som er i form etter å ha kvalifisert seg til 25.000-dollarsturneringen i Ystad forrige uke, hadde hun ingen enkel motstander, men Furuset-jenta sto i mot.
Den norske 17-åringen begynte kampen dårlig, og tapte det første settet i tiebreak 6-7 (5-7). I det andre settet hevet hun seg og vant 6-3. Også det avgjørende settet gikk Brune Olsens vei, og ungjenta vant 6-3.
Helgø nær
I likhet med Brune Olsen, tok Raaholt seg videre til den første runden. Hun møtte Paulina Wulcan i kvalifiseringsfinalen og trengte bare to sett for å vinne kampen. Den svensken 20-åringen ble slått 6-3, 7-5.
Helgø, som imponerte i den første kvalifiseringsrunden, var nære ved å gjøre det helt store mandag mot fjerdeseedede Angelique Svinos, nummer 872 i verden.
Den norske 19-åringen åpnet forrykende. Hun ledet 5-1 over sin australske motstander, men klarte ikke å utnytte forspranget. Svinos vant de neste seks gamene, og settet endte 7-5. I det andre settet hang Helgø med, men det var ikke nok. Helgø tapte det siste settet 4-6.
Hard trekning
Brune Olsen og Raaholt fikk begge en tøff trekning i første runde. Brune Olsen står overfor en vanskelig oppgave i tredjeseedede Martina Caregaro. Italieneren er ranket som nummer 295 i verden. Hun har vist svak form i det siste, men bør klare å vinne mot Brune Olsen.
Raaholt møter Ayala Aksu. Den tyrkiske motstanderen er 363 i verden, og selv om hun røk tidlig ut i Ystad forrige uke, er hun storfavoritt etter å ha vunnet en 10.000-dollarsturnering i Antalya for to uker siden.
Også Ulrikke Eikeri deltar i turneringen. 23-åringen har trolig vært litt heldigere med trekningen. Hun møter Lisa-Maria Moser, nummer 597 i verden. Vinner hun første runde, ligger veien åpen for kvartfinale, ettersom hun vil møte en kvalifiseringsspiller i andre runde.
 

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Norgesmesterne 2024

Norgesmesterne 2024

Victor Durasovic og Mille Hågensen ble NM mestere i senior singles i Frognerparken på lørdag.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv