ATP 500 Acapulco var nordmannens andre strake finale på touren. Foto: TV2 Play.

Tittelen glapp i Acapulco

av | 3 mars, 2024 - 06:18 | Casper Ruud, Internasjonalt

Casper Ruud tapte finalen i Mexican Open til australske Alex De Minaur.

Casper Ruud – Alex De Minaur: 0-2 (4-6, 4-6)

Nordmannen hadde ikke helt dagen. Samtidig var finalemotstanderen og regjerende mester i Acapulco, Alex De Minaur (ATP 9) – rett og slett for god.

Den australske spilleren brukte sitt imponerende fotarbeid til å skape trøbbel for Ruud fra start til slutt. Han hentet opp det aller meste av baller – og selv nordmannen måtte til tider stoppe opp og applaudere motstanderens innsats.

Etter å ha tapt det første settet 6-4, skapte Ruud et håp om å kunne snu den tredje strake kampen i Acapulco, men gleden ble kortvarig da De Minaur hentet seg inn igjen kjapt, cruiset gjennom egne serve-game og brøt Ruud på ny før han til slutt også servet inn det andre settet til 6-4.

Alex De Minaur forsvarte tittelen i Acapulco fra i fjor. Foto: Twitter.

Til tross for et kjedelig finaletap, legger nordmannen bak seg nok en solid uke på hardcourten i Mexico med to av to finaler etter han forrige helg tapte finalen i ATP 250 Los Cabos til Jordan Thompson, også han fra Australia.

Den mexicanske badebyen Acapulco er kjent for sine imponerende klippe-stupere. Foto: Wikipedia.

Mars Masters

Fra å ha vært spredd rundt i Latin og Sør Amerika de siste ukene, samles nå ATP touren i Indian Wells neste uke for det som er en syv runder, to uker lang kombinert Masters og WTA 1000 i den californiske ørkenen.

Les mer om Fenomenet i Ørkenen her

Etter Indian Wells følger Miami Open. Ruud har lite og ingenting av poeng å forsvare fra i fjor – og har med sin gode hardcourt-form, gode forutsetninger for å gjøre det bra.

Indian Wells og Miami Open var frem til i fjor de eneste Masters-turneringene med syv runder fremfor 5/6 – og således ble spilt i to overlappende uker.

I fjor ble bl.a Madrid og Roma utvidet til syv runder. Formatet inkluderer at alle 32 seeds får bye – dermed er det 96 spillere, inkludert wildcards og kval-spillere – som starter.

Både Novak Djokovic og Rafael Nadal returnerer til ATP touren i Indian Wells som starter onsdag 6.mars.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv