Casper Ruud er andre seedet i Basel, hjembyen til Roger Federer. Foto: Discovery+.

Vant tøff åpningskamp i Basel

av | 25 oktober, 2023 - 18:27 | Casper Ruud, Internasjonalt

Casper Ruud slo Alexander Bublik i første runde av ATP 500 Swiss Indoors Basel.

Casper Ruud – Alexander Bublik: 2-0 (7-6(5), 6-2)

Det var langt fra noen selvfølge med Ruud i svak form og den høyreiste Alexander Bublik som ankom Basel rett fra turneringsseier og full av selvtillit, men nok en gang var det Ruuds usynlige våpen som ble avgjørende da nordmannen tok en sterk seier i strake sett.

Vakker tweener og knust racket

Det første settet ble en jevn affære med små marginer begge veier. Da Ruud servet på stillingen 5-5, gav han Bublik tre breakballer i det som i praksis var tre mini-settballer.

Nordmannen avverget samtlige tre og sikret seg 6-5. I det påfølgende game var det nordmannens tur til å få tre break/settballer da han fikk opp 0-40, men Bublik avverget truslene med perfekt serving – og dermed skulle det første settet avgjøres på tie-break.

Som så mange ganger tidligere i karrieren beholdt Ruud roen i viktige stunder og tok tie-breaket 7-5 – og som så mange ganger tidligere i Bubliks karriere endte det med en knust racket, advarsel fra dommeren og en mulig bot på 5000 kroner som blir trukket fra deltaker-honoraret på 170.000 kroner i Basel.

Alexander ‘The Racket Destroyer’ Bublik vant en tittel i forrige uke, men røk ut i første runde i Basel. Foto: Discovery+.

I starten av det andre settet produserte Ruud et fantastisk poeng hvor han hentet opp en ‘umulig’ ball og returnerte med en direkte tweener-vinner.

Et fantastisk poeng med en direkte vinner-tweener fra Ruud fikk alle til å juble – også Alexander Bublik. Foto: Discovery+.

RuudCruise

Euforien av det spektakulære poenget ble raskt slukket da Ruud ble brutt til 0-2, for så å bli erstattet av lettelse da nordmannen kvitterte umiddelbart etter Bublik dobbel-feilet på break-ball.

Denne sekvensen av brudd og brudd-tilbake på dobbel-feil av Bublik kom også tidlig i det første settet.

Stillingen var nå 2-2 i det andre settet.

Euforien kom tilbake da Ruud brøt på ny – denne gang til 3-2 før han servet seg til 4-2 og brøt igjen til 5-2 – hvoretter han servet inn settet 6-2 og kampen 2-0.

Det er mye snakk om våpen i tennis. Ro under press og fravær av sinne er noen av dem. Ruud brukte begge for å ta en viktig seier. For denne seieren var viktig for nordmannen som har måttet tåle mye kritikk for sine turneringsresultater denne sesongen.

Og ikke minst betyr seieren at håpet om en plass i sluttspillet ATP Finals lever i beste velgående.

Hjemmehåp i neste

Det er ingen bye i Basel og i neste runde venter den sveitsiske spilleren Dominic Stricker (ATP 96). Ruud er seedet nummer to i Basel. Regjerende mester er Felix Auger-Aliassime som slo Holger Rune i fjorårets finale.

Også i fjor var Ruud seedet nummer to i Basel, men røk ut i første runde mot den sveitsiske legenden Stan Wawrinka.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

French Open 2024

French Open 2024

Casper Ruud er heldig med trekning – blir likevel knalltøft for nordmannen å nå sin tredje strake finale i Paris.

Trening gir bedre liv

Trening gir bedre liv

Ny global studie viser sammenheng mellom regelmessig trening i tenårene og positiv mental helse i voksen alder.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv