Den israelske hovedstaden har vært utstatt for direkte rakettangrep avfyrt fra Gaza den siste uken – noe som gjør det umulig å gjennomføre den planlagte ATP turneringen i november. Foto: Shutterstock.

Exit Tel Aviv

av | 13 oktober, 2023 - 09:53 | Internasjonalt

Den pågående konflikten i Israel betyr stopp for tennisturnering i hovedstaden.

Historien til Tel Aviv Open er en refleksjon av ustabiliteten som regjerer i Det Lovede Land.

Turneringen ble først etablert i 1978 og har i mindre perioder vært en del av den profesjonelle tennis-touren. Den gjenoppstod i fjor for første gang siden 1996 og ble vunnet av Novak Djokovic som slo Marin Cilic i finalen.

Novak Djokovic vant Tel Aviv Open i fjor i det som var første utgave siden 1996 – i år er den avlyst etter Israel erklærte krig mot Hamas. Foto: Discovery+.

Tilbake i 2014 var det også planlagt at Tel Aviv Open skulle gå av stabelen, men også da gikk Israel til angrep på Gaza etter palestinske militante i Hamas bortførte og drepte tre israelitter på Vestbredden i en aksjon som fikk navnet Operasjon Protective Edge.

Nå har den samme sekvensen gjentatt seg på ny – men i en langt større og ondere skala enn tidligere sett.

ATP 250 turneringen Tel Aviv Watergen Open skulle etter planen gått av stabelen i november for andre gang etter comebacket i fjor, men er nå avlyst pga krigen mellom staten Israel og den okkuperte Gazastripen.

Et område på 360 kvadratkilometer, tilsvarende Norges største innsjø Mjøsa. Gaza er et okkupert område som i realiteten er verdens største utendørs fengsel hvor 2.4 millioner mennesker soner livstidsdommer bak tykke murer og gjerder.

Gaza har en form for selvstyre som igjen faller inn under administrasjonen til de palestinske selvstyremyndighetene med sete i Ramallah på Vestbredden, men er likevel fullt kontrollert av Israel.

I helgen klarte tusenvis av palestinske fanger å rømme fra Gaza etter å ha brutt opp gjerdet og tatt seg inn i Israel hvor de fortsatte og drepte opptil 1500 mennesker i en sekvens av kaldblodige massakre i flere landsbyer og bl.a en musikkfestival hvor 260 festdeltakere ble drept. Ofrene var hovedsakelig sivile og forsvarsløse israelitter.

Ondskapen river hardt i vårt eget nasjonale traume fra 22. juli 2011.

Men nå er det ikke en personlighetsforstyrret ung mann fra Oslo med en psykiatrisk-depressiv oppvekst som ene og alene er ansvarlig for ondskapen.

Nå er det den militære grenen av det folkevalgte partiet Hamas i Gaza, skjult og kamuflert blant sivilbefolkningen – som er fienden. Ikke helt ulikt hvordan terrororganisasjonen Al-Qaeda skjulte og opererte i Afghanistan på 90 tallet.

Deres handlinger resulterte i at Afghanistan ble invadert og kastet ut i en 20 år lang krig.

Porten til Helvete

Det var grytidlig lørdag morgen det inntraff.

Demoner fra Helvete, kamuflert som Hamas-soldater, kom flyvende i motordrevne paraglidere over en musikkfestival i ørkenen like utenfor konsentrasjonsleiren Gaza i staten Israel, dette knøttlille område som tidligere var en del av nasjonalstaten Palestina.

Demoner skapt av jordisk hat…

…med bakgrunn i en uløselig kabal som ble opprettet i 1948.

Festivalgjengere flykter for livet etter Hamas-terrorister stormet et utendørs konsertområde i den åpne ørkenen like utenfor Gazastripen i Israel. Foto: CNN.

På samme måte som i 2014 har hendelsen trigget militære responser fra Israel som nå har erklært krig og lagt det juridiske, politiske og moralske grunnlaget for å knuse Hamas, noe som i praksis vil resultere i et folkemord av palestinere – og som ifølge Israel ‘vil merkes i generasjoner’.

Arven etter Abraham og Jesus er blodtørstig.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

French Open 2024

French Open 2024

Casper Ruud er heldig med trekning – blir likevel knalltøft for nordmannen å nå sin tredje strake finale i Paris.

Trening gir bedre liv

Trening gir bedre liv

Ny global studie viser sammenheng mellom regelmessig trening i tenårene og positiv mental helse i voksen alder.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv