Casper Ruud er tilbake i Østen. Foto: Discovery+.

Krevende start i Beijing

av | 29 september, 2023 - 16:42 | Casper Ruud, Internasjonalt

Casper Ruud slo Jan-Lennard Struff i første runde av China Open.

Casper Ruud – Jan Lennard Struff: 2-0 (7-6(5), 6-3)

Nordmannen leverte en skarp og solid kamp mot den høyreiste tyskeren Jan-Lennard Struff (ATP 22), som har jobbet seg tilbake til verdenstoppen etter noen svake sesonger.

For det krevde ikke lite å slå en 1.93 meter høy formsterk Struff i strake sett. Ruud fikk det første bruddet, men måtte kjempe med nebb og klør for å holde inn til et første sett tie-break etter å ha blitt brutt tilbake. I tie-breaket var nordmannen best og vant 7-5.

Tyskeren fortsatte det massive presset på Ruud i det andre settet, men fikk ikke uttelling på brudd-sjansene sine. Det gjorde derimot Ruud som brøt opp til 4-3, servet inn 5-3 før han brøt Struff på ny – denne gang inn til kampseier med 7-6, 6-3.

Jan-Lennard Struff gav Ruud tøff motstand i første runde av China Open. Foto: Discovery+.

Kruttsterkt felt i Beijing

China Open er den første konvensjonelle ATP turneringen for Ruud siden den skuffende US Open prestasjonen hvor han røk ut i andre runde mot kinesiske Zhizhen Zhang.

I etterkant av nedturen i New York har Team Ruud uttalt at de eksperimenterer med en ny og mer aggressiv spillestil. Det så vi resultatet av i Vancouver da Ruud slo Tommy Paul i en tøff kamp i Laver Cup.

Det er ingen bye i Beijing og i andre runde venter argentinske Tomas Martin Etcheverry (ATP 31). I en eventuell kvartfinale venter mest sannsynlig Carlos Alcaraz.

Det er tett mellom Topp 10 spillerne i Beijing. Utenom Ruud og Alcaraz, deltar også Holger Rune, Daniil Medvedev, Stefanos Tsitsipas, Andrey Rublev, Jannik Sinner og Alexander Zverev.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

French Open 2024

French Open 2024

Casper Ruud er heldig med trekning – blir likevel knalltøft for nordmannen å nå sin tredje strake finale i Paris.

Trening gir bedre liv

Trening gir bedre liv

Ny global studie viser sammenheng mellom regelmessig trening i tenårene og positiv mental helse i voksen alder.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv