Her er karrierens aller første Grand Slam tittel i boks for Aryna Sabalenka. Foto: Discovery+.

Aryna Sabalenka vant Australian Open

av | 28 januar, 2023 - 13:03 | Australian Open, Internasjonalt

24 år gamle Aryna Sabalenka fra Belarus slo Elena Rybakina i finalen av Australian Open.

Aryna Sabalenka – Elena Rybakina: 2-1 (4-6, 6-3, 6-4)

Aryna Sabalenka har vært en Topp 10 spiller i flere år, men det var i 2023 at hun skulle innkassere sin aller første Grand Slam tittel – mot Elena Rybakina fra Kasakhstan.

Det betyr at at Sabalenka kopierte motstanderen og vant sin aller første finale på det øverste nivå. Rybakina fikk sin finale-debut i Wimbledon i fjor.


24 år gamle Aryna Sabalenka fra Belarus vant Australian Open. Foto: Discovery+

Australian Open triumfen sørger for at Sabalenka klatrer fra femte til andre plass på verdensrankingen, fortsatt over 4000 poeng bak den suverene verdenseneren Iga Swiatek.

Tapende finalist Elena Rybakina vil bli nummer 10 i verden på mandag, hennes første inntreden i Topp 10. Fjorårets Wimbledon-triumf gav ingen poeng til Rybakina ettersom WTA og ATP protesterte mot at turneringen stengte ute spillere fra Russland og Belarus grunnet invasjonen av Ukraina.


Tapende finalist Elena Rybakina blir nummer 10 i verden etter Australian Open. Foto: Discovery+.

Snudde kampen

Sabalenka fikk en ubehagelig start på finalen og tapte det første settet 6-4 etter å ha hentet inn et tidlig serve-brudd – for så å gi det direkte tilbake igjen.

I det andre settet haglet break-ballene frem og tilbake, men det var kun Sabalenka som klarte å konvertere et av dem til å bli et serve-brudd. Til slutt servet hun inn settet 6-3 og jevnet ut scoren til 1-1.

Dermed fikk publikum inne på Rod Laver Arena i Melbourne Park den spenningen de håpet på.

Den første break-ballen i det avgjørende tredje settet kom i det femte gamet – da Rybakina avverget og holdt serve til 3-2.

Sabalenka holdt trykket oppe og presset frem nye break-baller og fikk til slutt hull på Rybakina sin serve da hun brøt til 4-3 og forsvarte bruddet med å serve inn 5-3.

Rybakina avverget tre matchballer da Sabalenka servet for tittelen på 5-4, men når Sabalenka vant den fjerde var det over i Melbourne.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Mesternes Masters

Mesternes Masters

Dette er listen over alle Topp 100 spillere som har vunnet Masters-turneringer.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv