Casper Ruud er videre til tredje rune av Paris Masters. Foto: Discovery+.

Thriller-åpning i Paris

av | 1 november, 2022 - 21:27 | Casper Ruud, Internasjonalt

Casper Ruud startet overlegent, men måtte slite i det andre settet for å slå den franske tennis-legenden Richard Gasquet i Paris Masters.

Casper Ruud – Richard Gasquet: 2-0 (6-1, 7-6(7))

Nordmannen startet kampen overlegent og brukte kun 24 minutter på å vinne det første settet 6-1 over Richard Gasquet, en 36 år gammel franskmann rangert nummer 76 i verden som kom inn i Masters turneringen i Paris som wildcard.

Fra dominans til thriller

Det som så ut til å bli ren overkjøring, endte derimot i en thriller av et andre sett.

Franskmannen hevet nivået betraktelig og Ruud måtte avverge tre break-baller allerede i sitt første serve-game. Nordmannen fikk ikke lenger lov til å diktere spillet slik han gjorde i det første settet.

Resultatet ble at nordmannen ble brutt blankt da han skulle serve på 3-4.

Med 5-3 kunne franskmannen serve inn det andre settet. Men Ruud var ikke villig til å tape settet og kvitterte med å bryte tilbake.

Begge spillerne holdt de resterende serve-games og settet gikk til tie-break.


Richard Gasquet er en aldrende fransk tennis-legende som har vært ranket nummer 7 på sitt beste. Foto: Discovery+.

Ruud nektet å tape settet

Franskmannen fikk best start og ledet 4-1 før tie-breaket jevnet seg ut til 5-5. Ruud fikk matchball på 6-5, men Gasquet avverget og var selv et poeng fra å vinne settet på stillingen 7-6.

Da nordmannen fikk sin andre matchball på 8-7, tok han vare på muligheten og vant et vanskelig sett hvor han måtte kjempe seg tilbake flere ganger for til slutt å stikke av med seieren.

Gasquet hadde først muligheten til å serve inn settet på 5-3 og hadde i tillegg sett-ball i tie-breaket, men en standhaftig Ruud fornektet franskmannen et tredje sett.


Paris Masters har siden 1986 vært spilt i Accor Arena, ofte omtalt som Bercy, som er navnet på området hvor sportsarenaen ligger i. Foto: Wikipedia.

Stjernespekket turnering

Som seedet nummer tre i turneringen slapp Ruud å spille første runde og er nå klar for tredje runde i Paris, hvor han møter vinneren av Lorenzo Musetti og Nikoloz Basilashvili.

Paris Masters er den siste ordinære turneringen på ATP kalenderen og har tiltrukket seg hele verdenstoppen. Dersom Ruud vinner neste kamp, vil han mest sannsynlig møte regjerende mester Novak Djokovic i kvartfinalen.

I en eventuell semifinale vil Rafael Nadal være en sannsynlig motstander. Favoritt til å nå finalen på andre siden av tablået er verdensener Carlos Alcaraz.

Casper Ruud nådde kvartfinalen i fjorårets utgave av Paris Masters.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Rett ut i Båstad

Rett ut i Båstad

Casper Ruud røk ut i strake sett til Thiago Monteiro i sin første kamp i Swedish Open.

Den Hellige Gral

Den Hellige Gral

Centre Court i Wimbledon hører hjemme på FNs liste av bevaringspliktige verdensarv-lokasjoner.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv