Casper Ruud har ikke levd opp til forventingene som første seedet i to strake turneringer i Asia. Foto: Discovery+.

Rett ut i Tokyo

av | 4 oktober, 2022 - 10:26 | Casper Ruud, Internasjonalt

Storfavoritt Casper Ruud røk ut i første runde av Japan Open til spanske Jaume Munar (ATP 58).

Casper Ruud – Jaume Munar: 0-2 (3-6, 3-6)

Nordmannen var første seedet i ATP 500 turneringen i den japanske hovedstaden, men klarte ikke å passere første hinder etter en skuffende prestasjon mot 25 år gamle Jaume Munar.

Samtidig som Ruud var milevis unna sitt toppnivå, var spanjolen uredd og presis på andre siden av nettet. En rekke upressede feil på viktige poeng bidro til at nordmannen tapte i kampen i strake sett med sett-siffer 3-6, 3-6 etter 1 time og 36 minutters spill.


Spanske Jaume Munar (ATP 58) var den desidert beste spilleren på banen i tirsdagens første-runde-kamp i Japan Open. Foto: Discovery+.

Spanjolen tok det første settet etter å ha brutt Ruud to ganger på rappen og ledet hele 5-1 før Ruud til ingen nytte fikk tatt et brudd tilbake. Nordmannen overlevde tre sett-baller da han servet på stillingen 2-5, men klarte ikke å forhindre at spanjolen i det neste game servet inn settet til 6-3.

I det andre settet fikk Ruud til sammen fire muligheter til å bryte tilbake etter han havnet bakpå etter å ha bli brutt i åpning-gamet. Men nordmannen klarte ikke å utnytte sjansene, sviktet igjen på viktige poeng mens motstanderen spilte med høyere selvtillit og mer presisjon.

Alt håp var ute da Ruud ble brutt for andre gang i settet da han skulle serve for å holde seg i live på stilingen 3-5.

Dermed ble det en tidlig exit for første seedete Casper Ruud i Japan Open.

Dårlig uttelling i Asia

Etter tre års fravær av ATP turneringer i Asia grunnet Covid-19 pandemien, er kontinentet igjen representert i 2022, men da i mindre grad enn det som er normalen.

Kina er fortsatt stengt, noe som innebærer at Asias eneste Masters turnering, Shanghai Open, ikke har blitt spilt siden 2019.

Ruuds Asia fasit for 2022 er to turneringer og totalt en kamp-seier. Den kom i forrige ukes Korea Open hvor han slo Jack Sock før han røk ut mot Yoshihito Nishioka.

I begge turneringene, Seoul og Tokyo, var Ruud første seed.

Nå returnerer nordmannen til Europa hvor han om tre uker skal spille Erste Bank Open, en ATP 500 på innendørs hardcourt i Wien.

Nordmannen vil uansett beholde posisjonen som nummer tre i verden kommende mandag. Dersom Ruud hadde nådd finalen i Tokyo, hadde han tatt tilbake andreplassen fra Rafael Nadal.

I forrige uke ble det klart at nordmannen sammen med den spanske legenden skal ut på en oppvisning-turne i Sør-Amerika etter sesongavslutning i november.


Ruud & Rafa skal til Sør Amerika sammen etter 2022 sesongen er over. Foto fra Casper Ruuds offisielle Facebook-side.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv