Illustrasjonsbilde @Shutterstock.

Begynn å spille tennis

av | 30 oktober, 2022 - 12:07 | Aktuelt

Er tennis en sport du kun kjenner til fra TV, da er denne artikkelen noe for deg.

Er tennis en sport du kun kjenner til fra TV eller betting på internasjonale storturneringer gjennom Norske nettcasinoer som aksepterer Neosurf? Da er denne artikkelen noe for deg. Vi vil nemlig inspirere deg til å komme deg opp av sofaen og prøve tennis i det virkelige liv. Det er aldri for sent å begynne, og faktisk er det mange som først begynner å spille tennis i pensjonsalderen.

Fordeler med å spille tennis

Å spille tennis gir deg noen store fordeler mentalt. Mange uavhengige studier utført på noen av verdens mest prestisjetunge universiteter har konkludert med at tennisspillere skårer høyere på vigør, optimisme og selvtillit, og lavere på depresjon, sinne, forvirring, angst og spenning enn andre idrettsutøvere og ikke-idrettsutøvere.

Tennis er en utmerket sport å lære seg som voksen, og kan tilby en allsidig treningsøkt som er gunstig for benmusklene, utholdenheten og hånd-øye-koordinasjonen. En annen fordel som kan være verdt å nevne, er at tennis ikke krever dyre treningsklær. Det aller viktigste er imidlertid at sporten er både morsom og avhengighetsskapende. Man kan ha det gøy på et hvilket som helst nivå. Uansett hvor god eller dårlig man er, vil man garantert finne egnede motstandere å spille mot dersom man stikker innom den lokale tennisklubben.

Tips for å sette i gang med tennis

Vi skal nå komme med fem grunnleggende tips, som vil gi deg en skikkelig pangstart på tennisbanen.

1. Stå aldri i ro. Beveg deg hele tiden, og vær oppmerksom på ditt fotarbeid. Dette vil bidra til at du spiller mye bedre.

2. En annen ting du bør mestre er «split step» eller «gjør deg klar»-bevegelsen: Føttene plassert i en skulderbreddes avstand, mens du holder hendene foran deg. Hopp inn i denne posisjonen i samme øyeblikk som motstanderen slår ballen, slik at du er klar til å slå tilbake.

3. Sørg for at du får racketen tilbake tidlig nok i forberedelsen til skuddet. Dette er svært viktig for å sikre at du er klar til å slå ballen, mens den er foran deg og ikke bak deg. Kommer du for mye bakpå, kan du risikere å miste balansen.

4. Fokuserer deretter på «fullføringen», som er fortsettelsen av slaget med racketen ved kontakt mellom racket og ball for å styre skuddet i riktig retning; lav til høy.

5. Og til slutt, ikke glem å kose deg. Tennis er et morsomt spill, og helt i starten trenger du bare å mestre det grunnleggende for å oppnå de gode fordelene.

Veien videre

Hva gjør du når du har blitt hektet på sporten, behersker det mest grunnleggende og har lyst til å utvikle deg? Vel, det første du bør gjøre er å stikke innom og høre med din lokale tennisklubb om hvilket opplegg de kan tilby deg og ditt nivå. Det er også mulig å ta private tennistimer med profesjonelle spillere. Prisen på slike privattimer kan være høy, men ofte vil et par timer være nok til å lære seg ting man ikke ville lært seg noen andre steder.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv