Elena Rybakina fra Kasakhstan vant det mest prestisjefulle trofeet på den årlige tennis-kalenderen. Foto: Discovery+.

Elena Rybakina vant Wimbledon

av | 9 juli, 2022 - 17:41 | Internasjonalt, Wimbledon

23 år gammel og rangert nummer 23 i verden - Elena Rybakina fra Kasakhstan slo forhåndsfavoritten Ons Jabeur i finalen av Wimbledon.

Elena Rybakina – Ons Jabeur: 2-1 (3-6, 6-2, 6-2)

Hun var klar underdog mot nummer to i verden, men Elena Rybakina snudde finalen og vant tennisens gjeveste tittel etter hun slo verdenstoer Ons Jabeur med sett-sifre 3-6, 6-2, 6-2.

Basert på kroppsspråket etter seieren var et faktum, kunne man trodd at det var en årlig rutine for Elena Rybakina å vinne en Grand Slam tittel.

Den avbalanserte 23 åringen fra Kasakhstan holdt samme hvilepuls under hele kampen, fra hun lå under 0-1 i sett, til hun hadde matchball – og etter at hun hadde vunnet tittelen.


Cool customer: Elena Rybakina beholdt roen før, under og etter kampen. Foto: Discovery+.

Så stygt ut

Afrikas tennis-dronning, Ons Jabeur fra Tunisia, vant det første settet komfortabelt etter hun brøt Rybakina tidlig – for så å bryte inn settet til 6-3 og fordelen med å starte sett nummer to med å serve.

Alt var oppskriftsmessig i rute for at forhåndsfavoritten skulle oppnå et nytt klimaks i en allerede imponerende sesong.

Men så snudde alt.

Jabeur ble brutt umiddelbart i det andre settet og mistet den gode rytmen hun brukte til å vinne det første settet.

Rybakina på den andre siden beholdt roen, brøt motstanderen en gang til før hun servet inn det andre settet 6-2.

Det tredje startet som det andre – Jabeur ble brutt i åpnings-gamet og klarte aldri å komme tilbake. Hun misbrukte tre break-baller til å komme ajour i det avgjørende settet, men i stedet var det Rybakina som brøt nok en gang før hun også servet inn det tredje settet til 6-2 – og sin første Grand Slam tittel i karrieren.


Fra glede til sorg: Forhåndsfavoritten Ons Jabeur fikk tidlig grep om kampen, men ble preget av stundens alvor og nivået falt betydelig. Foto: Discovery+.

Elena Rybakina oppnådde i januar sin beste-rangering som nummer 12 i verden og hadde før lørdagens triumf kun vunnet to mindre WTA titler.

Ingen poeng – masse penger

Pga. Wimbledons beslutning om å utestenge russiske og bela-russiske spillere fra årets turnering, vil ikke WTA tildele ranking-poeng for resultatene.

Det betyr at Elena Rybakina går glipp av 2000 poeng og et betydelig hopp på verdensrankingen, men den unge kvinnen fra Kasakhstan kan trøste seg med 24 millioner kroner i premiepenger.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv