Casper Ruud slapp å anstrenge seg for mye mot amerikanske Jenson Brooksby i Roma. Foto: Discovery+.

Til kvartfinalen i Roma

av | 12 mai, 2022 - 19:15 | Casper Ruud, Internasjonalt

Casper Ruud slo det amerikanske supertalentet Jenson Brooksby i tredje runde i Roma - nå kan motstanderen i kvartfinalen bli Rafael Nadal.

Casper Ruud – Jenson Brooksby: 2-0 (6-3, 6-4)

21 år gamle Jenson Brooksby brøt inn i Topp 100 i fjor og har klatret videre på rankingen med å slå toppspillere som Stefanos Tsitsipas og Roberto Bautista Agut. Amerikaneren ankom Roma rangert nummer 38 i verden.

Mot Casper Ruud på grusen hadde amerikaneren derimot lite å tilby – og nordmannen vant en enkel kamp i strake sett.

Mye å gå på

Relativt komfortabelt og uten å imponere, vant Ruud det første settet 6-3 etter å ha brutt amerikaneren en gang og reddet en rekke break-baller i mot.

Selv om Ruud trengte fire settballer på egen serve for å avslutte det første settet, var det aldri dramatisk.

Brooksby, som er blant gruppen av nye og håpefulle amerikanske tennisspillere, har sine beste resultater fra hardcourt-spill. Selv med sine 193 centimeter over bakken, klarte ikke amerikaneren å bruke serven som et stort våpen mot Casper Ruud.


Amerikanske Jenson Brooksby er 21 år gammel, 1.93 høy og rangert nummer 38 i verden. Foto: Discovery+.

Ruud brøt Brooksby tidlig i det andre settet, servet seg videre opp til 3-1 og skaffet seg en komfortabel buffer som han brukte til å cruise inn et begivenhetsfattig sett til 6-4.

Nordmannen hadde full kontroll gjennom hele kampen og brukte ikke mer krefter enn nødvendig, en smart taktikk av en spiller som forventer sterkere motstand senere i turneringen.

Kort oppsummert: Seier med settsifre 6-3, 6-4 uten å anstrenge seg for mye. Det er betryggende å se at nordmannen har mye å gå på.

Kan bli Nadal i kvartfinalen

I neste runde, som er kvartfinalen, venter vinneren av Rafael Nadal og Denis Shapovalov. Den kampen startet da Ruud gikk seirende av banen mot Brooksby.

Ruud vs. Nadal er en kamp vi nordmenn har ventet på lenge. Flere ganger har kampen vært nære å bli en realitet, som i Monte Carlo i fjor da Ruud ventet på vinneren av Nadal og Rublev i semifinalen. Til alle nordmenns skuffelse, tapte Nadal for russeren, som igjen slo Ruud i semifinalen.

Nå er sjansen her igjen. Fra før av har Ruud møtt både Roger Federer og Novak Djokovic i tellende ATP kamper, men det er Rafael Nadal som er den mest spesielle av De Tre Store for Casper Ruud.

Ruud har selv uttalt at Nadal er hans store forbilde. I tillegg har Ruud og Nadal fått tid til å bli kjent med hverandre gjennom at nordmannen er tilknyttet Rafael Nadal Academy på Mallorca og har vært en foretrukket treningspartner for Nadal ute på ATP touren.

At det er nettopp Nadal han skal treffe sist av de tre legendene, etter Ruud selv har blitt en Topp 10 spiller, kunne ikke vært mer passende. I tillegg er det på grusen – i en Masters kvartfinale.

Men først må Nadal slå Denis Shapovalov – vi krysser fingre og tær.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv