Kvinne-tennisen blomstrer under Grand Slams, men dårlig ledelse bidrar til å gjøre WTA til et dårligere underholdningsprodukt en herre-tennisen. Foto: Shutterstock.

«WTA er en markedsmessig katastrofe»

av | 10 mars, 2022 - 06:36 | Internasjonalt

Nei, jeg mener ikke at kvinne-nivået eller underholdningsverdien til spillerne er dårlige, men WTA organisasjonens infrastruktur er for dårlig.

Dette er en redaksjonell tekst som gir uttrykk for journalistens private mening.

La meg gå rett på sak: I årevis har jeg latt meg forbause og overaske over de bruker-uvennlige tjenestene knyttet til WTA – kvinnenes tennis-organisasjon og organisator for toppligaen.

Da tenker jeg først og fremst på nettsiden deres wtatennis.com og ikke minst på den tragiske TV tjenesten WTA TV, hvor vi kan følge WTA touren, noe som har blitt ekstra aktuelt for oss nordmenn nå når vi har Ulrikke Eikeri som et fast innslag i doubles.

7 år uten forbedring – derfor bør Steve Simon trekke seg

Før jeg går videre med min sutring, må jeg samtidig avklare noe sentralt. Vi lever tross alt i en postmoderne og hypersensitiv sosial overgangsfase der offerroller og fiendebilder blir skapt ut av ingenting:, så jeg avvæpner alle utålmodige woke-vibes umiddelbart: DETTE ER IKKE EN KRITIKK MOT KVINNER.

WTA ledes av Steve Simon som både er styreleder og øverste administrative leder (CEO). Den tidligere tennisspilleren, uten noen meritter av betydning, ble toppsjef i WTA i 2015 etter å ha vært turnerings-direktør i Indian Wells fra 2004-2015.

Simon og hans kobbel av underdirektører sitter dermed med ansvaret for å skape et brukervennlig produkt. Der har de totalt sviktet, til tross for at de har allokert ressurser til oppgraderinger underveis. Oppgraderinger som ikke nødvendigvis har skapt et bedre produkt, men minner mer om outsourcing med WTA på sidelinjen.


Steve Simon har ikke lykkes med å gjøre WTA til et like bra underholdningsprodukt som ATP. Foto: Shutterstock.

WTA TV

Ta for eksempel den nye oppgraderingen av deres web-baserte TV tjeneste WTA TV som viser alle kvinnekampene. Først og fremst er det ikke utviklet en egen app, så seere må bruke nettleseren på mobil, nettbrett eller PC. Når du omsider har kommet deg inn på WTA TV, er det verken støtte for Chromecast eller Apple Airplay, noe som devaluerer underholdningsproduktet med 90% i mine øyne.

I tillegg er nettsiden full av bugs og feil. Jeg skal ikke ramse opp alle mine opplevelser her, men det har vært flere frustrerende øyeblikk som overgår ‘vanlige feil’.

Jeg vil likevel ta med en nylig hendelse: Under Ulrikke Eikeri og Samantha Murray sin semifinale i Lyon i forrige uke ble jeg kastet ut av WTA TV i det andre settet og da jeg logget på igjen var det ikke lenger mulig å følge kampen, men WTA TV innvilget meg retten til å følge med på Live Score.

Kjempe.

Hjemmesiden

Nettsiden wtatennis.com i seg selv er ikke så dårlig, men det er før man sammenligner den med ATP. Da blir alle svakhetene til WTA blottlagt. Hvorfor kan de ikke bare lære av ATP?

Nettsiden er dårlig strukturert, man må lese biografien til hver spiller for å finne ut hvor mange titler de har og trippel-forsikre seg om at man er på singel og ikke doubles, da grafikken lar deg gjette.

Flere ganger har jeg også opplevd å ikke få lastet ned drawet i .pdf format og det har tatt flere dager før feilen er rettet.

Tiden er moden for en full integrasjon av ATP og WTA

Diskusjonen om en full integrasjon mellom ATP og WTA har blitt diskutert i noen år. Roger Federer er blant talspersonene som har talt for saken.

I forkant av 2022 sesongen tok WTA noen skritt i denne retning med å re-kategorisere turnerings sine fra noen rotete og forvirrende navn til å kopiere ATP. Nå står WTA turneringene i følgende kategori:

  • WTA 125 – vinner mottar 160 poeng
  • WTA 250 – vinner mottar 280 poeng
  • WTA 500 – vinner mottar 470 poeng
  • WTA 1000 – her får vinneren 1000 poeng, men hvorfor ikke omtale denne som en Masters?
  • *Grand Slammene er sine egne økosystemer som tildeler like poeng for hver runde til både herrer og kvinner

Men igjen foretrekker WTA å beholde det rotete. Tallet bak WTA skal i utgangspunkt vise hvor mange poeng vinneren får.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Rett ut i Båstad

Rett ut i Båstad

Casper Ruud røk ut i strake sett til Thiago Monteiro i sin første kamp i Swedish Open.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv