Mangel på store navn betyr at verdens nest største tennis-arena Stadium 1 ikke lenger fylles opp som i glansdagene da De Tre Store dominerte turneringen. Foto: Shutterstock.

Stjernene svikter nok en gang i Indian Wells

av | 17 mars, 2022 - 04:52 | Internasjonalt

Før kvartfinalene engang har startet, har de fleste kanonene allerede pakket sekken og reist til Miami.

La oss starte med Novak Djokovic

Novak Djokovic har latt paranoide konspirasjonsteorier og en usolidarisk filosofi om vaksineringen sette han på sidelinjen på ATP touren nå når han var i ferd med å etablere seg som GOAT – Greatest of All Time.

Han tullet vekk muligheten til å ta sin tiende Australian Open tittel samtidig som han også ville inntatt Nadal sin posisjon som vinner av flest Grand Slams.


Novak Djokovic har valgt å gamble med GOAT tittelen, som potensielt kan stå i et Millennium over noe så trivielt som en vaksine. Foto: Shutterstock

I tillegg har anti-vaksine fanatismen kostet han en foreløpig kort pause som verdensener. Det er mildt sagt sjokkerende. I det absurde racet mellom Det Tre Store som har dominert tennisen i to tiår, velger verdens beste spiller å sette seg på sidelinjen nå på tampen når alt skal avgjøres.

Ja, Djokovic har noen år ekstra på seg, men den nye generasjonen gir han stadig større motstand og det er langt fra sikkert at han kan fortsette å plukke store titler like lett fremover.

«Hvorfor Novak? Hva i hel…. er det du holder på med? Er det slik du velger å avslutte denne æraen?»

Djokovic ville gjerne delta i Indian Wells, men nekter fortsatt å vaksinere seg. Som tennis-fan er det nok til å fremkalle melankoli og tårer i øyene. Jeg kjørte en tur ut til jærstrendene her om dagen og brølte mot bølgende og vinden som blokkerte utbruddet mitt fra å skremme andre turgåere – ‘Hvorfor Novak? Hva i hel…. er det du holder på med? Er det slik du skal avslutte denne æraen?’

Et par måker kom umiddelbart til unnsetning for å trøste meg, men deres emosjonelle støtte var visstnok rettet mot reke-bagetten i mine hender.

Roger Federer

Maestroen fra Sveits trenger ikke å beklage seg for noe som helst. Han er allerede for gammel (41 år i august), men prøver likevel å delta hvor og når han kan med de skadeproblemene han fortsetter å slite med (hovedsakelig knærne).

Sannsynligvis har det omfattende kommersielle imperiet rundt Federer også store insentiver med å beholde han som en ‘aktiv’ spiller så lenge som mulig, selv om tre milliarder dealen med Uniqlo ikke er avhengig av at han er aktiv som spiller.

Det er helt greit, ingen kynisme i det. Hver gang vi fortsatt får lov å se han på banen er en bonus, selv om det gjør litt vondt å se at han ikke lenger er den han var.


Alltid en Gentleman og den ubestridte GOAT i årevis – Roger Federer vil for mange alltid være mer en enn tennis-spiller. Foto: Shutterstock.

Rafael Nadal

Takk Gud for Rafael Nadal. Det så stygt ut i fjor med fotskaden som halverte 2021 sesongen til Kongen av Grus. I tillegg mistet han tronen i French Open.

Men Kongen av Mallorca, som selv uttalte etter Australian Open seieren i år, at han var livredd at karrieren var over etter skaden i fjor, er tilbake i fyr og flamme og har sammen med Australian Open allerede plukket tre titler i år.

Ingenting ville vært kjekkere om Nadal plukket med seg tittelen i Indian Wells. Da vil han tangere Djokovic med 37 Masters titler hver.

Dessverre har Nadal meldt forfall fra Miami neste uke. Det kan ha å gjøre med at han trenger lengre innkjøring til grussesongen som starter noen uker etter Miami.


Dersom antall Grands Slams titler ene og alene avgjør hvem som er GOAT, kan Nadal bli The Last Man Standing. Han har startet året i superform, leder med en GS og vil innta Stade Roland Garros i mai som en Terminator sendt tilbake i tid med et mål i hans tunnelsyn: Å ta tittel nummer 14 i Paris. Foto: Shutterstock.

Nok en gang misset vi Nadal vs. Ruud med små marginer

Casper Ruud har allerede møtt Roger Federer og Novak Djokovic, men har fortsatt til gode å møte idolet og læremesteren Rafael Nadal.

Dersom Ruud ikke hadde latt seg psyke ut av Nick Kyrgios og levert sitt toppnivå, hadde han sannsynligvis slått bråkmakeren fra Australia. Da ville han fått walkover mot en matforgiftet Jannik Sinner og Ruud vs. Nadal ville omsider vært en realitet.

I fjor var det Andrey Rublev som overaskende slo Nadal på grusen i kvartfinalen i Monte Carlo og blokkerte dermed Ruud-Nadal i semifinalen. La oss håpe de møtes i en stor grus-turnering i Europa til våren/sommeren.

Den etablerte nye generasjonen svikter igjen

At De Tre Store er på vei ut døren er en realitet vi må forholde oss til, men dessverre faller nivået altfor mye når spillere som Daniil Medvedev, Alexander Zverev, Matteo Berrettini og Stefanos Tsitsipas slås ut tidlig i en så stor turnering som Indian Wells.

Da ender vi opp raskt opp med pinlige scenarier som finalen i fjor mellom Cameron Norrie og Nikoloz Basilashvili som ble spilt foran en halvtom Stadium 1.

All respekt for de to dyktige spillerne, men det er ikke helt det vi bør forvente oss fra en finale i ‘Den Femte Grand Slam’ fremover.


Verdens beste tennisspiller denne uken Daniil Medvedev (to fra høyre) røk ut i innledningsrundene. Det samme gjorde Topp 10 spillerne Alexander Zverev (3), Stefanos Tsitsipas (5) og Matteo Berrettini (7). Alle bilder: Shutterstock.

Heller ikke Casper Ruud (8) eller Felix Auger Aliassime (9) kom seg ut av innledningsrundene. Nummer 10 Jannik Sinner måtte trekke seg underveis pga matforgiftning.

Dette er herrespillerne som er igjen i Indian Wells før kvartfinalene er klare

 • Rafael Nadal (4)
 • Andrey Rublev (7)
 • Cameron Norrie (12)
 • Carlos Alcaraz (19)
 • Taylor Fritz (20)
 • Grigor Dimitrov (35)
 • Miomir Kecmanovic (61)
 • Nick Kyrgios (132)

Herrenes kvartfinaler blir da som følgende:

 • Rafael Nadal – Nick Kyrgios
 • Miomir Kecmanovic – Taylor Fritz
 • Andrey Rublev – Grigor Dimitrov
 • Carlos Alcaraz – Cameron Norrie.

Vår vurdering er at den potensielt mest spennende kampen blir en forhåpentligvis semifinale mellom Rafael Nadal og landsmannen Carlos Alcaraz, som da kan være en symbolsk finale.

I finalen håper vi på enten en Comeback versjon av Grigor Dimitrov eller Andrey Rublev.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

French Open 2024

French Open 2024

Casper Ruud er heldig med trekning – blir likevel knalltøft for nordmannen å nå sin tredje strake finale i Paris.

Trening gir bedre liv

Trening gir bedre liv

Ny global studie viser sammenheng mellom regelmessig trening i tenårene og positiv mental helse i voksen alder.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv