Oversiktsbilde av Miami Gardens hvor Miami Open spilles. Stedet skal også brukes under Fotball VM i 2026. Foto: Shutterstock.

Eikeri og Ruud på plass i Miami

av | 23 mars, 2022 - 22:49 | Casper Ruud, Internasjonalt, Ulrikke Eikeri

Miami Open er på lik linje med Indian Wells en syv runders turnering totalt i singles. Den kunne dermed blitt omtalt som 'Den Sjette Grand Slam'.

Se nederst i artikkelen hvem som noen gang har klart å bli Solkonge og Soldronning – og kan det skje igjen i år?

Miami Open og Indian Wells

Beklager hvis det blir mye gjentakelse, men i forbindelse med IW og Miami Open er alltid så mye å snakke om; hvor unike de begge er, men og hvor Indian Wells er en helt annen opplevelse, noe eieren, tek mogulen Larry Ellison, en av verdens rikeste menn, har hovedansvaret for.

Interesserte kan lese denne artikkelen hvor vi har tatt en gjennomgang av tvilling-turneringene som omtales som The Double Sunshine.

Hovedforskjellene mellom de to tvilling-turneringene i California og Florida og Grand Slams er at det fortsatt tre sett som gjelder, også for menn. Den andre store forskjellen er at alle 32 seeds mottar bye, noe som er uverdig og utenkelig for de fire Grand Slams. Det vil si at 96 spiller starter i IW og Miami, fremfor 128 i en Grand Slam.

Det er kun Indian Wells og Miami Open som består av syv runder av de ni Masters turneringene på den nåværende ATP kalender.

En tredje forskjell er naturligvis poengpotten i Miami/IW: 1000 poeng, som er halvparten av Grand Slams.

Fra den mystiske ørkenen med ekkoet av The Doors til en Flerbruksarena utenfor Miami City.

Som en destinasjon og en opplevelse, er Indian Wells helt spesiell med sitt gigantiske permanente tennis-anlegg midt ute i den californiske ørkenen, et område hvor Jim Morrison og hans bandmedlemmer regelmessig eksperimenterte med psykedeliske stoffer som gav inspirasjon til flere av deres låter.


Øverst: Indian Wells Tennis Garden. Nederst Hard Rock Stadium som er en flerbrukshall og som fungerer som hjemme arena til NFL laget Miami Dolphins og American Football laget Miami Hurricanes. I mars omgjøres hallen til Main Court i Miami Open. Utenfor stadion er det dusinvis vanlige baner. Foto: Shutterstock.

God mulighet til kvartfinale for Casper Ruud

Som sjette seed står Ruud over første runde og møter vinneren av Benoit Paire (ATP 49) og Henri Laaksonen (ATP 86) i runde to. I tredje runder venter mest sannsynlig Alexander Bublik (ATP 33) som i Oslo Tennisarena for noen uker siden slo nordmannen for første gang i karrieren.

I en eventuell runde fire kan Ruud møte John Isner eller Cameron Norrie. Begge er overkommelige dersom Ruud sitt solide grunnspill sitter.

Dersom Ruud kommer forbi fjerde runde, venter mest sannsynlig nummer fire i verden Alexander Zverev. De to spillerne møttes tre ganger i fjor; to ganger i kvartfinalen av en Masters (Cincinnati og Paris), hvor Zverev vant – og en gang i kvartfinalen av ATP 500 i Acapulco hvor Ruud måtte gi seg før kampstart pga en skade .

Før eller senere kommer Ruud til å slå Zverev. I Indian Wells for en god uke siden ble Zverev slått ut av Tommy Paul i sin første kamp. Det ser lovende ut for et eventuelt Zverev-møte i Miami med det som bakgrunn.

I en eventuell semifinale venter sannsynligvis Andrey Rublev eller Matteo Berrettini før drømmen om en finale sannsynligvis ville vært med Daniil Medvedev på andre siden av nettet.

Ulrikke Eikeri jager ranking-forbedring med ny makker

I Indian Wells ble det exit allerede i første runde. Nå har Nordstrand-kvinnen Eikeri byttet ut IW-makkeren med russiske Natela Dzalmaidze, med en double-rangering som 51. Eikeri er nummer 49, seks plasser under sin bestenotering.

Brutal start

Den norsk-russiske duoen møter tyske Laura Sigmund (WTA-D 93) og russiske Vera Zvonareva som har vært nummer to i verden i singles for 12 år siden og har vunnet 12 singles-titler.

Laura Sigmund har vært så høyt som nummer 27 i singles og 30 i doubles og har vunnet til sammen ni titler i begge disipliner.

Motstanderne vil være favoritter, men Eikeri har klart å pisket frem sine makkere til å prestere bra det siste året, så det er nok mer åpent en motstanders meritter taler for.

Sjekk vår Nyhetsbulletin for oppdateringer om tidspunkt for kampstart. Nordmenn har stort sett kun mulighet til å se WTA kamper gjennom WTA TV.

Iga Swiatek kan ta en Sunshine Double

Å vinne både Indian Wells og Miami Open etter hverandre i samme år kalles å vinne The Sunshine Double.

Ikke overraskende har Sunshine Double-trofeene blitt et yndet samleobjekt for de største utøverne av sporten.

Den siste som klarte å vinne begge turneringene i samme år var Roger Federer i 2017. Det var tredje gangen sveitseren tok en Sunshine Double. Novak Djokovic har rekorden på fire (2011, 2014, 2015, 2016).

Den forrige kvinnen som gjennomførte en Sunshine Double var hvite-russiske Viktoria Azarenka i 2016. Steffi Graf er den eneste kvinnen som har klart det mer enn en gang (1994, 1996).

20 år gamle Iga Swiatek har vunnet begge WTA 1000 turneringene i år (Doha og Indian Wells) og har nå klatret til andre plass på verdensrankingen. Regjerende mester i Miami, verdensener Ashleigh Barty, deltar ikke. Istedenfor at Iga Swiatek blir seed nummer 1, rykker hvite-russiske Aryna Sabalenka, nummer fem i verden – opp til første seed uten at vi i Tennis Norge har funnet en forklaring på det.

Uansett, selvfølgelig kan Taylor Fritz også plukke en Sunshine Double, men det er mye mindre sannsynlig.

Andre fakta om årets Miami Open:

  • Regjerende mestre fra i fjor er Ashleigh Barty (deltar ikke) og Hubert Hurkacz.
  • Ingen av De Tre Store deltar.
  • Dersom Wildcard Andy Murray slår Federico Delbonis i første runde møter han Daniil Medvedev i neste.
  • Nick Kyrgios har fått wildcard inn i hovedturneringen.
  • Rafael Nadal hadde på forhånd meldt avbud fra Miami. Etter IW-finalen mot Taylor Fritz hvor det kom frem at spanjolen slett med ribbeina og er nå ute i 4-6 uker, noe som truer hele grus-sesongen inkl. French Open.

Kilder: Wikipedia, Forbes

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Årets tennissko fra ASICS

Årets tennissko fra ASICS

Novak Djokovic var med i utviklingen av skoen som har bidratt til nok en drømmesesong for verdenseneren.

Super-Iga vant WTA Finals

Super-Iga vant WTA Finals

Total dominans – Iga Swiatek brukte bare 59 minutter på å slå Jessica Pegula i finalen av WTA Finals.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv