24 år gamle Hubert Hurkacz vant Masters turneringen i Miami. Foto: Shutterstock.

Polsk sjokk i Miami

av | 4 april, 2021 - 18:54 | Internasjonalt

Hubert Hurkacz - Jannik Sinner: 2-0 (7-6(4), 6-4)

Hubert Hurkacz, rangert nummer 37 i verden, vant Miami Open

24 åringen fra Polen har de siste årene klatret stødig oppover på verdensrankingen og ankom Masters turneringen i Miami som nummer 37 i verden, og med to ATP 250 titler i sitt navn.

På søndag, etter å ha slått forhåndsfavoritten Jannik Sinner i strake sett i finalen, oppnådde polakken noe de de aller fleste tennisspillere aldri opplever – å vinne en stor tittel.

Konstant undervurdert

I fraværet av De Tre Store i Miami Open, var det forventet at noe spesielt skulle skje – men få hadde nok sett for seg at finalen skulle stå mellom den italienske tenåringen Jannik Sinner (ATP 31) og polske Hubert Hurkacz (ATP 37).

Favorittene i Miami – Medvedev, Tsitsipas, Rublev og Bautista Agut var alle med inn i sluttspillet, men det var til slutt Sinner og Hurkacz som kom til sin første Masters-finale.

På veien til finalen slo Hurkacz ut blant andre Denis Shapovalov, hardcourt spesialisten Milos Raonic, blodhete Andrey Rublev og Stefanos Tsitsipas, før han til slutt nøytraliserte det italienske tenåringsfenomenet Jannik Sinner i finalen.

Nærmer seg Topp 10

Underveis har polakken blitt konstant undervurdert av media og tennis-eksperter som har påstått at Hurkacz tilhører kategorien av serve-kanoner og ikke var komplett nok til å kunne gå helt til topps.

Hurkacz vil på mandagens nye ranking-oppdatering være nummer 16 eller 17 i verden.

Ashleigh Barty forsvarte tittelen

I lørdagens kvinnefinale forsvarte regjerende mester i Miami – og verdensener Ashleigh Barty – tittelen, etter at hun slo Bianca Andreescu i finalen. På stillingen 6-3, 4-0 måtte canadiske Andreescu til slutt kaste inn håndkleet etter at hun tidligere tråkket over og slet med å holde følge.

Barty valgte å holde seg unna turneringsspill da touren ble gjenopptatt etter korona-pausen i fjor, men har hele tiden beholdt posisjonen som verdensener takket være de justerte ranking-reglene.

Den australske 24 åringen viste hvorfor hun er verdens beste spiller og dominerte lørdagens finale også før motstanderen pådro seg skader. Foto: Shutterstock.

Tilbake til grusen – dette er neste ukes ATP og WTA turneringer

ATP

  • Andalucia Open – ATP 250 på grus i Marbella, Spania. Casper Ruud er tredje seed og tittel-kandidat, får bye og spiller første kamp på onsdag eller torsdag.
  • Sardegna Open – ATP 250 på grus i Cagliari, Italia.

WTA

  • Volvo Car Open – WTA 500 på grus i Charleston, USA.
  • Copa Colsanitas – WTA 250 på grus i Bogota, Colombia.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Norsk involvering i ATP finale

Norsk involvering i ATP finale

Karl Adrian Nørstenæs er en del av Team Roman Safiullin som på tirsdag spiller sin første ATP finale – motstander er Alexander Zverev.

Laver Cup har startet

Laver Cup har startet

For tredje år på rad er Casper Ruud en del av Team Europe i prestisje-turneringen.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Siste innlegg

Arkiv