1.92 meter høye Nikolas Tvedt slo Eirik Sars Grøner i finalen av innendørs NM. Foto: Portland Pilots.

Nikolas Tvedt er innendørs Norgesmester 2021

av | 23 desember, 2021 - 13:01 | Aktuelt, Norsk

19 år gamle Nikolas Tvedt brukte deler av juleferien fra college i USA til å vinne innendørs NM i Gjøvik.

Nikolas Tvedt, som representerer Oslo Tennisklubb når han er i Norge, kom inn i turneringen som andre seed og møtte favoritt og første seed Eirik Sars Grøner (Moss Tennisklubb) i finalen.

Resultatet ble 6-3, 6-4 til Tvedt som ikke tapte et eneste sett på veien til sin første NM-tittel i singles. I sommer ble han Norgesmester i doubles i Frognerparken.

– Det ble en bra kamp. Jeg spilte ganske bra gjennom hele turneringen, sa den ferske Norgesmesteren til Rjukan Arbeiderblad etter å vunnet innendørstittelen på Gjøvik.

Syv år i USA

19-åringen er sønn av Espen Tvedt, programleder og tenniskommentator i Eurosport.

– Som idrettsforeldre er det jo utrolig gøy å se når ungene dine får betalt for innsatsen de legger ned. Det ligger utrolig mange timers arbeid bak, forteller pappa Espen til RA.

Allerede som 12 åring reiste Nikolas til USA for å satse på tennis.

De første fem årene gikk Tvedt på skole i Naples i tennis-staten Florida samtidig som han trente på Sanchez-Casal Tennis Academy. Deretter gikk turen videre til Oregon og University of Portland hvor han nå spiller college-tennis med Portland Pilots samtidig som han tar hovedfag i finans.

Syv år har gått siden 12-åringen flyttet alene til USA for å satse på tennis. Det siste året har det altså blitt en vane for nordmannen å plukke med seg en NM-tittel når han er hjemme på norgesbesøk.

Det skal bli spennende å følge Tvedt fremover.

Portland Pilots er kallenavnet for konkurrende atleter ved University of Portland.

Kilder: Rjukan Arbeiderblad

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv