Tommy Paul fra USA slo Denis Shapovalov i Stockholm-finalen. Foto: Shutterstock.

Amerikansk seier i Stockholm

av | 13 november, 2021 - 20:53 | Internasjonalt

Amerikanerne Tommy Paul og Alison Riske sesong-avsluttet hver sin tennis-tour i helgen.

ATP Stockholm Open: Tommy Paul – Denis Shapovalov: 2-1 (6-4, 2-6, 6-4)

WTA Linz: Alison Riske – Jaqueline Adina Cristian: 2-1 (2-6, 6-2, 7-5)

Regjerende mester fra 2019 i Stockholm, Denis Shapovalov (ATP 18), tapte lørdagens finale mot amerikanske Tommy Paul, rangert nummer 52 i verden.

Tittelen er Paul sin første ATP-tittel noensinne. Dermed har Paul og Shapovalov en tittel hver – i tillegg til at den stammer fra samme turnering.

Stockholmsguttene: Tommy Paul og Denis Shapovalov har vunnet en ATP-tittel hver i karrieren: Stockholm Open. Foto: Shutterstock.

Stockholm var den siste konvensjonelle turneringen på ATP-kalenderen i 2021. Challenger og ITF tourene tar aldri helt fri og det er fortsatt mulig å sanke poeng på de lavere nivåene i ukene som kommer.

Amerikansk kvinne vant Linz

Det ble også en amerikaner som fikk æren av å vinne den siste konvensjonelle turneringen på kvinne-siden, da Alison Riske (WTA 73) på fredag slo rumenske Jaqueline Adina Cristian (WTA 100) 2-1 i finalen av WTA 250 turneringen Upper Austrian Ladies Linz i Østerrike.

Riske var seedet nummer åtte i Østerrike mens Cristian kom inn i turneringen som en lucky loser. Tittelen var Riske sin tredje WTA-tittel i karrieren.

Dermed er også WTA sesongen over for 2021. WTA 125 serien og ITF arrangerer fortsatt turneringer året rundt.

Drømmefinale i Milano

Finalen i Next-Gen i Milano står mellom første-seed Carlos Alcaraz og andre-seed Sebastian Korda. Kampen starter kl 21 lørdag kveld.

Alison Riske vant WTA 250 turneringen i Linz. Foto: Shutterstock.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv