Skotten Andy Murray var i en periode så god at De Tre Store ble til De Fire Store. Foto: Shutterstock.

Wildcard Murray vs. Ruud i California

av | 30 september, 2021 - 08:56 | Casper Ruud, Internasjonalt

Casper Ruud er favoritt på papiret, men Andy Murray har i det siste vist glimt av gammel glans.

På Casper Ruuds uoffisielle Bucket list av spillere han må treffe i løpet av karrieren er Roger Federer og Novak Djokovic allerede krysset av. Den kanskje aller viktigste, Rafael Nadal mangler fortsatt, noe russiske Andrey Rublev har ansvar for ettersom han overaskende slo Nadal i kvartfinalen i årets Monte Carlo Masters og ruinerte den norske drømme-semifinalen Casper Ruud – Rafael Nadal.

De Fire Store

Nummer fire på bucket listen er Andy Murray. Skotten herjet så mye på ATP touren i en periode at De Tre Store ble til De Fire Store. 2016 var britens beste med ni titler inkludert Wimbledon, ATP Finals og tre Masters turneringer. Med Federer, Nadal og Djokovic som kollegaer var Murray verdensener i totalt 41 uker og har til sammen vunnet 46 ATP titler inkludert tre Grand Slams.

Casper Ruud får sent torsdag kveld prøvd seg mot en av sportens aller største profiler. Foto: Shutterstock.

Sulten på comeback

Fra 2017 og frem til i fjor har skotten slitt med hofteskader og i en periode så det ut som karrierens hans var over. Heldigvis for tennissporten har viljestyrken og kjærligheten til tennis motivert Murray til å jobbe seg tilbake til en foreløpig 109. plass etter å ha vært helt nede på 500 tallet.

I denne ukens San Diego, en ATP 250, mottok Andy Murray wildcard og slo Denis Kudla i første runde. Det betyr at neste motstander for Murray er Casper Ruud.

Det blir et særdeles spennende oppgjør. Casper Ruud seiler på en sky av selvtillit om dagen etter å ha brutt inn i den eksklusive Topp 10 klubben – noe som ble synlig i helgen da han sammen med Team Europa vant Laver Cup, en prestisjeturnering reservert for de beste spillerne i verden.

San Diego Open spilles på Barnes Tennis Center og er en engangsturnering i forbindelse med at Indian Wells i år spilles i oktober. Foto: barnestenniscenter.com.

Kampen starter Not Before 02:30 norsk tid natt til fredag. VG+ kunder kan se kampen der, ellers er det Tennis TV som gjelder.

Historier: Andy Murray kjente massemorderen som drepte 16 av hans medelever i Storbritannias verste skolemassakre.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

French Open 2024

French Open 2024

Casper Ruud er heldig med trekning – blir likevel knalltøft for nordmannen å nå sin tredje strake finale i Paris.

Trening gir bedre liv

Trening gir bedre liv

Ny global studie viser sammenheng mellom regelmessig trening i tenårene og positiv mental helse i voksen alder.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv