Björn Borg, Casper Ruud og resten av gjengen kan juble etter at seieren ble sikret etter første kamp på søndag. Foto: Eurosport.

Europa vant Laver Cup

av | 26 september, 2021 - 20:17 | Internasjonalt

Med Casper Ruud på laget vant Team Europa prestisjeturneringen Laver Cup.

Team Europa – Team World: 14-1

Etter ni kamper med europeisk dominans kunne forhåndsfavorittene i Team Europa med Björn Borg som kaptein feire seieren i Laver Cup.

Turneringsformatet innebar at første lag til 13 poeng vinner. Da søndagen startet ledet Europa 11-1 og Team World måtte derfor vinne alle de fire planlagte kampene for å vinne.

Da Europa istedenfor vant den første kampen, ble oppgjøret avgjort.

Europeisk dominans

Det europeiske laget bestod utelukkende av Topp 10 spillere mens den høyeste rangerte spilleren på Team World var canadiske Felix Auger-Aliassime, nummer 11 i verden.

Med bl.a fersk US Open vinner Daniil Medvedev og OL vinner Alexander Zverev på laget var Europa så å si utilnærmelig og vant samtlige singles-kamper inkludert åpningskampen mellom Casper Ruud og Reilly Opelka.

Team World vant totalt en kamp og det var i doubles.

Dessverre for oss nordmenn fikk ikke Ruud spilt flere kamper senere i turneringen, men Snarøya-mannen var den som først ble kastet ut i ringen og sikret seier for laget og bidro til å dempe presset på lagkameratene.

Team Europa har nå vunnet samtlige fire utgaver av Laver Cup siden oppstarten i 2017. I fjor ble turneringen avlyst pga covid-19.

San Diego neste

Casper Ruud reiser fra Boston til San Diego hvor han i neste uke skal spille en ATP 250, også den på hardcourt. Nordmannen er andre seed, mottar bye i første runde og møter vinneren av Andy Murray og Kei Nishikori i sin første kamp som sannsynligvis blir på onsdag eller torsdag.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

French Open 2024

French Open 2024

Casper Ruud er heldig med trekning – blir likevel knalltøft for nordmannen å nå sin tredje strake finale i Paris.

Trening gir bedre liv

Trening gir bedre liv

Ny global studie viser sammenheng mellom regelmessig trening i tenårene og positiv mental helse i voksen alder.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv