Den canadiske spilleren har en unik Grand Slam rekord. Foto: Shutterstock.

Kalender-heldiggrisen

av | 26 juni, 2021 - 06:55 | Historier

Peter Polansky utførte i 2018 et Kalender Lucky Loser Slam.

Den canadiske tennisspilleren Peter Polansky tapte til sammen åtte kamper i alle fire Grand Slam turneringene i 2018.

I singles.

Da Polansky tapte i første runde av US Open til Alexander Zverev, fullførte han som den første personen i historien en Calender Lucky Loser Slam – å komme inn i samtlige fire Grand Slam turneringene som en Lucky Loser.

Det er en ‘prestasjon’ som fikk altfor lite oppmerksomhet da det ble fullført i New York for tre år siden.

Slik skjedde det:

  • Australian Open: Polansky vinner de to første rundene, men taper kval-finalen, men ender opp med å få en plass i hovedturneringen som Lucky loser da en spiller av ulike grunner må trekke seg i siste liten.
  • Røk så ut i første runde mot Karen Khachanov.
  • Roland Garros: Polansky vinner de to første rundene, men taper kval-finalen, men ender opp med å få en plass i hovedturneringen som Lucky loser da en spiller av ulike grunner må trekke seg i siste liten.
  • Røk så ut i første runde mot Pierre-Hugues Herbert.
  • Wimbledon: Polansky vinner de to første rundene, men taper kval-finalen, men ender opp med å få en plass i hovedturneringen som Lucky loser da en spiller av ulike grunner må trekke seg i siste liten.
  • Røk så ut i første runde mot Denis Novak.
  • US Open. Polansky vinner de to første rundene, men taper kval-finalen, men ender opp med å få en plass i hovedturneringen som Lucky loser da en spiller av ulike grunner må trekke seg i siste liten.
  • Røk så ut i første runde mot Alexander Zverev og fullførte som første person noen gang et Kalender Lucky Loser Slam.

Hele historien skal fortelles med et smil om munnen da det ikke er prestasjon i tradisjonell betydning og inneholder flaks og kuriositeter.

Canadieren har uansett kommet godt ut av det. I 2018 var differansen mellom andre kval-kamp og første main-kamp rundt 200.000 kroner. Det er ikke store forskjeller på Slammene, så totalt profiterte Polansky rundt 800.000 på Kalender-Tapet.

Peter Polansky var i 2010 Canadas beste rangerte herre, men kom aldri høyere enn 110. plass på verdensrankingen. Foto: Shutterstock.

Ymer

Noe lignende skjedde med Elias Ymer, den eldste av Ymer brødrene i 2015 da han klarte å kvalifisere seg inn i alle fire Grand Slam turneringene, men tapte i første runde hver gang.

Elias Ymer hadde et spesielt tennis-år i 2015. Foto: Shutterstock.

Besøk vår Historie seksjon eller klikk her for flere morsomme historier.

Kilder: Wikipedia, LastWordOnSports.

Relaterte artikler

Nenad – norsk tennis best bevarte hemmelighet

Nenad – norsk tennis best bevarte hemmelighet

Monolitten Idrettslag og Oslo Tennisklubb på beste vestkant valgte å ta inn en trener som de andre klubbene sa nei til. En sjelden gang var en tennis-treners CV rett og slett for bra. Dette er Nenad Trifunović – læremesteren fra Serbia som har tatt vinnerkulturen med seg til Norge.

Fred Perry – tenniskongen som ble punk-ikon

Fred Perry – tenniskongen som ble punk-ikon

Hvem er mannen som forente tennis med punk? Merket som skapte en egen subkultur? Arbeidergutten fra Manchester som ble tennislærer i Hollywood trosset alle fordommer, og myten lever i beste velgående. Likevel glemmer man ofte at det startet med tennis.

Relaterte artikler

Nenad – norsk tennis best bevarte hemmelighet

Nenad – norsk tennis best bevarte hemmelighet

Monolitten Idrettslag og Oslo Tennisklubb på beste vestkant valgte å ta inn en trener som de andre klubbene sa nei til. En sjelden gang var en tennis-treners CV rett og slett for bra. Dette er Nenad Trifunović – læremesteren fra Serbia som har tatt vinnerkulturen med seg til Norge.

Fred Perry – tenniskongen som ble punk-ikon

Fred Perry – tenniskongen som ble punk-ikon

Hvem er mannen som forente tennis med punk? Merket som skapte en egen subkultur? Arbeidergutten fra Manchester som ble tennislærer i Hollywood trosset alle fordommer, og myten lever i beste velgående. Likevel glemmer man ofte at det startet med tennis.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv