Oppturen fortsetter for Casper Ruud. Foto: Discovery+

Bunnsolid Ruud vant kvartfinalen i Madrid

av | 7 mai, 2021 - 20:24 | Casper Ruud, Internasjonalt

Casper Ruud er klar for nok en Masters semifinale etter han fredag kveld slo Alexander Bublik i Madrid Open.

Casper Ruud – Alexander Bublik: 2-0 (7-5, 6-1)

Nordmannen er klar for sin tredje strake Masters semifinale etter å ha slått Alexander Bublik, en nesten to meter høy atletisk servekanon fra Kazakhstan – i strake sett i kvartfinalen av Madrid Open.

Ruud ble konfrontert med sin første break-ball i turneringen på stillingen 3-3, men avverget trusselen komfortabelt. Begge spillerne servet bra og holdt hverandre på avstand, men da Bublik skulle serve inn til tie-brak på 5-6 presset Ruud frem flere sett-baller før han snappet til seg det første settet 7-5.

Ruud brøt Bublik

Det andre settet startet forholdsvis jevnt før Ruud gradvis overtok kommandoen samtidig som Bublik gav etter for presset. Et brudd ble til to i Ruuds favør og troen hadde forlatt den 44.rankede herren fra Kazakhstan som ble vitne til at Ruud servet inn det andre settet 6-1 i løpet av 24 minutter.

Etter kampen roste Alexander Bublik nordmannen : – Fantastisk spill.

Alexander Bublik. Foto: Discovery+

Bryter inn i Topp 20

Seieren betyr at Ruud er garantert å bryte inn blant Topp 20 i verden på mandag, worst case scenario så blir han nummer 17. Milepælene oppgraderes på løpende bånd for Norges tennis-sensasjon som nå er å regne som en av verdens aller beste grusspillere.

Den påstanden støttes opp av det faktum at Ruud var ATP spilleren med flest grus-kamper i 2020 hvorav han tok seg til to strake semifinaler (Roma og Hamburg). Fremgangen har fortsatt inn i 2021 og Ruud er nå etablert som en semfinale-favoritt i alle Masters-turneringene på grus.

Ruud kan vinne

I semfinalen i Madrid venter vinneren av oppgjøret mellom Matteo Berrettini (ATP 10) og Cristian Garin (ATP 25). Italienske Berrettini har Ruud slått komfortabelt hver gang på grusen til tross for stor ranking-forskjell. Chilenske Garin var Ruuds lille nemesis i en periode for et år tilbake der Garin sendte Ruud ut av flere turneringer, inkludert nordmannens første ATP finale, i Houston 2019.

Kvartfinalen mellom Matteo Berrettini og Cristian Garin startet etter Ruud-Bublik var over.

Uavhengig av motstander kan Ruud antas å bli en favoritt. Nordmannen er i sin livs form, har stabilisert toppnivået sitt og etablert seg som en semifinale-grossist på grusen.

Nadal ute

Dersom Ruud vinner semifinalen kan han ikke lenger møte Rafael Nadal, som fredag ble slått i strake sett av Alexander Zverev. Semifinalen på andre siden av tablået står nå mellom Zverev og Dominic Thiem som debuterer etter en mental timeout.

Drømmescenariet med en Ruud-Nadal finale er derfor ikke lenger mulig, men det blir en særdeles spennende helg i Madrid.

Casper Ruud – Matteo Berrettini/Cristian Garin starter kl 21 på lørdag.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Mr. Genève

Mr. Genève

Casper Ruud vant Genève Open for tredje gang etter å ha vunnet to kamper på en dag.

Finaleklar

Finaleklar

Casper Ruud vant semifinalen i Genève Open – får bare noen timers pause før finale.

French Open 2024

French Open 2024

Casper Ruud er heldig med trekning – blir likevel knalltøft for nordmannen å nå sin tredje strake finale i Paris.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv