Nicolas Jarry testet positivt på doping under Davis Cup i 2019. Foto: Shutterstock.

Tilbake til start for doping-dømte Jarry

av | 6 april, 2021 - 15:45 | Historier

Fire måneder etter at Nicolas Jarry vant sin første ATP tittel så raknet alt.

Fremtiden så lys ut for 23 år gamle Nicolas Jarry fra Chile da han sommeren i 2019 vant sin første ATP tittel på den svenske grusen i Båstad. Bragden sendte chileneren opp til en bestenotering som nummer 38 på rankinglistene.

Året før hadde Jarry krysset Topp 100 grensen, var direkte-kvalifisert til alle Grand Slam turneringene og på god vei til å bli en veletablert profesjonell spiller på ATP touren – før en dopingskandale ødela alt.

Skyldte på brasilianske vitaminer

Under Davis Cup sluttspillet i november 2019 hvor Jarry var en del av Team Chile, testet han positivt for dopingmidlene Ligandrol og Stanozolol.

Jarry var raskt ute med en forklaring og la skylden på tvilsomme kosttilskudds-produkter fra Brasil. Det internasjonale tennisforbundet idømte chileneren 11 måneders utestengelse fra all tennis-spill, samtidig som de i dommen ‘aksepterte’ Jarry sin forklaring på at stoffene stammet fra tvilsomme brasilianske vitaminer, uten at det hadde betydning for skyldspørsmålet.

Tøff vei tilbake

Da utestengelsen opphørte den 15. november i fjor, stod Jarry på bar bakke med 0 ATP poeng og ingen ranking. To uker senere fikk han et wildcard til Lima Challenger, men chileneren tapte den første kampen.

Neste turnering var en ITF $15K i den Dominikanske Republikk hvor han på ny røk ut i første runde – denne gang i strake sett mot nummer 980 i verden. Nedturen fortsatte uken etter med et nytt første-runde tap i en ITF $15K.

I 2021 fikk Jarry flere wildcards i Sør Amerika, bl.a de to ATP 250 turneringene i Santiago og Cordoba.

Noen enkelt-seire i 2021 har gitt Jarry en nåværende ATP-ranking på 632, men chileneren er avhengig av wildcards for å kunne jobbe seg tilbake, noe han foreløpig kun har fått i Sør Amerika.

Relaterte artikler

Nenad – norsk tennis best bevarte hemmelighet

Nenad – norsk tennis best bevarte hemmelighet

Monolitten Idrettslag og Oslo Tennisklubb på beste vestkant valgte å ta inn en trener som de andre klubbene sa nei til. En sjelden gang var en tennis-treners CV rett og slett for bra. Dette er Nenad Trifunović – læremesteren fra Serbia som har tatt vinnerkulturen med seg til Norge.

Fred Perry – tenniskongen som ble punk-ikon

Fred Perry – tenniskongen som ble punk-ikon

Hvem er mannen som forente tennis med punk? Merket som skapte en egen subkultur? Arbeidergutten fra Manchester som ble tennislærer i Hollywood trosset alle fordommer, og myten lever i beste velgående. Likevel glemmer man ofte at det startet med tennis.

Relaterte artikler

Nenad – norsk tennis best bevarte hemmelighet

Nenad – norsk tennis best bevarte hemmelighet

Monolitten Idrettslag og Oslo Tennisklubb på beste vestkant valgte å ta inn en trener som de andre klubbene sa nei til. En sjelden gang var en tennis-treners CV rett og slett for bra. Dette er Nenad Trifunović – læremesteren fra Serbia som har tatt vinnerkulturen med seg til Norge.

Fred Perry – tenniskongen som ble punk-ikon

Fred Perry – tenniskongen som ble punk-ikon

Hvem er mannen som forente tennis med punk? Merket som skapte en egen subkultur? Arbeidergutten fra Manchester som ble tennislærer i Hollywood trosset alle fordommer, og myten lever i beste velgående. Likevel glemmer man ofte at det startet med tennis.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv