Daniil Medvedev slo Stefanos Tsitsipas 3-0 i semifinalen. Foto: Shutterstock.

Overlegne Medvedev til finalen i Australian Open

av | 19 februar, 2021 - 11:33 | Australian Open, Internasjonalt

Stefanos Tsitsipas prøvde, men kunne ikke hamle opp med en Daniil Medvedev i superform.

Daniil Medvedev – Stefanos Tsitsipas: 3-0 (6-4, 6-2, 7-5)

Fredagens semifinale mellom greske Stefanos Tsitsipas og russiske Daniil Medvedev ble aldri så spennende som den burde – istedenfor ble det et russisk showcase av en fremtidig verdensener.

Daniil Medvedev var i en egen klasse på Rod Laver Arena foran 7.500 tilskuere. Alt fungerte for 25 åringen som servet ut av en annen verden, leverte flotte passeringer på rekke og rad og fant vinkler i returspillet som presset de fysiske lovene.

På 2-0 og et brudd foran, ble begeistringen av det russiske storspillet erstattet med spenning da Tsitsipas brøt for første gang i kampen. Tilbake på serve så momentumet ut til å gå gresk vei da Tsitsipas jobbet seg fra 1-3 til 4-3 og en ny breakball med en sjanse til å ta kommandoen i det tredje settet.

Tsitsipas tok ikke vare på sjansen. Istedenfor brøt Medvedev opp til 6-5 og gjorde ingen feil da han kunne serve inn til 7-5 og kampseier i strake sett.

Møter Djokovic i finalen

I søndagens finale venter verdensener og 8x vinner av Australian Open, Novak Djokovic. Serberen leder 4-3 i innbyrdes oppgjør de to imellom, men forrige gang de møttes, i ATP Finals i november, vant Medvedev i strake sett.

Søndagens finale er Medvedevs andre i Grand Slam sammenheng. Den første kom i US Open i 2019 da han tapte til Rafael Nadal i en fem setts thriller.

Regjerende mester i Melbourne Novak Djokovic har slitt med magesmerter i årets turnering. I tredje runde mot Taylor Fritz ledet han 2-0 i sett før smertene presset serberen ut i fem sett for å hale i land seieren – som han selv beskrev som ‘en av de største i min karriere’.

Smertene ser tilsynelatende ut til å være vekke. Serberen får en ekstra hviledag enn Medvedev før finalen og forhåpentligvis er den regjerende mesteren helt smertefri til søndag.

Dersom Medvedev slår Djokovic, vil det være første gang en spiller fra den nye generasjonen slår en av De Tre Store i en Grand Slam finale, noe som vil være symbolsk for det kommende generasjonsskifte.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Norsk involvering i ATP finale

Norsk involvering i ATP finale

Karl Adrian Nørstenæs er en del av Team Roman Safiullin som på tirsdag spiller sin første ATP finale – motstander er Alexander Zverev.

Laver Cup har startet

Laver Cup har startet

For tredje år på rad er Casper Ruud en del av Team Europe i prestisje-turneringen.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Siste innlegg

Arkiv