Liv i gatene i Beograd.

Full rulle på Balkan

av | 21 juni, 2020 - 09:27 | Aktuelt, Internasjonalt

Adria Tour krysser landegrensene - spilles i Serbia, Kroatia og Bosnia. Initiativtaker Novak Djokovic: - Ikke opp til meg å avgjøre hva som er rett.

For en uke siden startet Adria Tour i Serbias hovedstad Beograd. Turneringen er ren veldedighet, organisert av verdensener Novak Djokovic og strekker seg over tre landegrenser; Serbia, Kroatia og Bosnia.

Opprinnelig skulle også Montenegro vært inkludert i Adria Tour før organisatorene fant ut at de gjeldende korona-restriksjonene var annerledes hos naboen i sør.

Til tross for at de følger alle gjeldende korona-regler har den regionale turneringen måtte tåle mye kritikk for å samle folkemasser og ikke praktisere sosial distansering.

I podcasten Tennis Legends forsvarer Djokovic beslutningen om å arrangere Adria Tour til syv ganger Grand Slam-vinner Mats Wilander:

– Det er vanskelig å forklare til folk at situasjonen er veldig, veldig annerledes (på Balkan) enn for eksempel USA og England.

Serbia har i overkant av 12.000 smittetilfeller og 258 bekreftede korona-dødsfall.

Djokovic på hjemmebane i Beograd. Bilde fra Facebook.

Djokovic-festen endte i tårer

Første stopp på touren gikk av stabelen i Djokovic sin hjemby Beograd hvor turneringen ble spilt foran 4.000 tilskuere i Novak Tennis Center – stjernens eget tennisanlegg som ligger langs Donau. Se en video av anlegget nederst.

Blant deltakerne var Dominic Thiem, Alexander Zverev og Grigor Dimitrov.

Hovedpersonen selv – Djokovic, røk overraskende ut i andre kamp mot landsmannen Filip Krajinovic (ATP 32). Til stående applaus fra 4.000 tilskuere ble Djokovic klappet av banen. Da kom tårene.

– Jeg gråt ikke fordi jeg jeg røk ut. Jeg ble overveldet av følelser fordi dette minner meg om barndommen, sa hovedpersonen til media etter den emosjonelle exiten.

Zverev-flause

En annen som har grunn til å gråte er Alexander Zverev, ranket nummer syv i verden. Ikke av emosjonelle grunner, men av forlegenhet.

Ikke bare tapte han i strake sett til Danilo Petrovic, nummer 157 i verden, men det var måten han gjorde det på.

I løpet av to korte sett (første til 4 istedenfor 6) presterte han å slå hele 12 dobbelfeil.

Alexander Zverev sliter med serven i Adria Tour. Fra Twitter

På søndag avsluttes spillet i Zadar i Kroatia. Neste helg skulle Adria Tour opprinnelig vært spilt i Montenegro før den skal avsluttes i Bosnia den første helgen i juli.

Se oversikten av Novak Tennis Center i Beograd:

Kilder: Essentially Sports. Eurosport, CBC

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Norsk involvering i ATP finale

Norsk involvering i ATP finale

Karl Adrian Nørstenæs er en del av Team Roman Safiullin som på tirsdag spiller sin første ATP finale – motstander er Alexander Zverev.

Laver Cup har startet

Laver Cup har startet

For tredje år på rad er Casper Ruud en del av Team Europe i prestisje-turneringen.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Siste innlegg

Arkiv