Lleyton Hewitt kritisk til redningspakke

av | 1 mai, 2020 - 15:34 | Internasjonalt

- Jeg tror ikke det blir godt mottatt.

Tidligere i uken skapte nummer tre i verden Dominic Thiem overskrifter da han uttrykte skepsis til støttefondet som skal kompensere de lavere rangerte spillerne som er sårbare for inntektsbortfall under Korona-krisen.

Modellen innebærer at alle spillerne i ATP som er rangert innen Topp 100 for single og Topp 20 for double – donerer en viss sum – minimum 5000$ som skal distribueres til lavere rangerte spillere.

Nå får Thiem støtte fra tidligere verdensener Lleyton Hewitt som trekker frem landsmann og nummer 83 i verden James Duckworth som et eksempel på hvordan hjelpefond-modellen vil slå ut feil for noen spillere.

– Han (Duckworth) har jobbet hardt og kjempet seg tilbake blant Topp 100, men han tjener ikke penger nå. For øyeblikket taper han penger, men likevel forventer ATP at han skal donere fem til ti tusen dollar til spillere som er rett utenfor Topp 100.

– Jeg tror ikke det blir godt mottatt av mange.

For øyeblikket er alle internasjonale tennis-turneringer suspendert frem til 13.juli, men ubekreftede rapporter melder at suspensjonen skal vare til begynnelsen av august.

Master i dataspill

Som et tiltak under Korona-krisen har det den siste uken blitt arrangert en virtuell tennisturnering – Virtual Madrid Open Pro Finals – hvor tennisstjerner har spilt mot hverandre ifra sofaen over internett.

Tre ganger Grand Slam-mester Andy Murray vant på herresiden etter at han slo David Goffin 7-6(7-5) i finalen. På veien til triumfen slo han bl.a Rafael Nadal.

Turneringen var ikke bare et tiltak for å holde moralen oppe under krisen. Skotten fikk i tillegg til den virtuelle tittelen 45.000 dollar for innsatsen og halvparten av summen ga han til det nylig opprettede støttefondet for lidende spillere. Den andre halvparten gav han til det britiske helsevesenet.

På kvinnesiden forsvarte Kiki Bertens fra Nederland fjorårets Madrid Masters-tittel med en solid innsats og kunne krone seg selv som den første kvinnelige vinner av en virtuell Master.

– Jeg fikk Playstation for halvannen uke siden og har spilt nesten hver dag siden, sa hun BBC Sport etter at det trofeet var sikret.

Kilder: Essentially Sports, BBC, Twitter

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Laver Cup har startet

Laver Cup har startet

For tredje år på rad er Casper Ruud en del av Team Europe i prestisje-turneringen.

Finalen er satt i New York

Finalen er satt i New York

Det blir en reprise av 2021 finalen i US Open etter Daniil Medvedev gjorde ‘Det Umulige’ natt til lørdag.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Siste innlegg

Arkiv