Bannlyst for all tid etter kampfiksing

av | 5 mai, 2020 - 17:20 | Internasjonalt

Korrupt brødrepar: For to år siden møtte storebroren samme skjebne.

Den egyptiske tennisspilleren Youssef Hossam har blitt funnet skyldig i korrupsjon og kampfiksing av det London-baserte vaktorganet Tennis Integrity Unit.

21-åringen – rangert nummer 820 i verden – er blitt bannlyst fra all tennis resten av livet for å ha vært involvert i åtte tilfeller av kampfiksing og seks tilfeller av å ha fasilitetert gambling i perioden 2015-2019.

«Mr.Hossam konspirerte med andre parter for å gjennomføre en omfattende gambling-relatert svindel på det lavere nivået av profesjonell tennis», skriver Tennis Integrity Unit i domsavsigelsen.

«Som et resultat av dommen blir Hossam nå permanent eksludert fra å konkurrere og å møte opp som tilskuer på alle tennis-begivenheter».

Korrupte brødre

Egypteren skal ha prøvd å overtale andre spillere til å underprestere på banen, noe han nektet for til tross for at han skal ha blitt tatt på fersken. Etter at andre spillere hadde rapportert han for opptil 21 slike brudd på reglene, ble han suspendert fra den profesjonelle touren i mai i fjor.

Med dommen følger Youssef i fotsporene til broren Karim som to år tidligere også ble utestengt for livstid på grunn av kampfiksing. Begge brødrene må nå finne ny jobber å gå til.

Den fallerte spilleren nådde i løpet av sin korte karrière en bestenotering som nummer 291 i verden og var en av de mest lovende unge spillerne fra Egypt- og kun den tredje mannen fra Faraoens rike til å bryte gjennom Topp 1000 på ATP-rankingen.

Brasiliansk skam

Joao Souza

Utestenging på livstid er relativt uvanlig i tennis. I januar måtte den brasilianske spilleren Joao Souza legge racketen på hylla da han ble utestengt på livstid for kampfiksing.

I motsetning til brødrene fra Egypt spilte Souza på det høyeste nivået i tennis og nådde en toppnotering som nummer 69 i verden. Det bidro til brasilianeren fikk en bot på nærmere to millioner kroner med seg på vei ut døra fra profesjonell tennis.

Kilder: The New Indian Express, Essentially Sports

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Ute av Beijing

Ute av Beijing

Casper Ruud leverte topptennis, men det var likevel ikke nok til å slå det spanske vidunderet Carlos Alcaraz.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Siste innlegg

Arkiv