Regjerende French Open-mester tar jobb i den lokale matbutikken

av | 27 april, 2020 - 22:48 | Internasjonalt

Korona-pandemien fører til arbeidsledighet for tennisspillere.

I motsetning til tennis-eliten er de lavere rangerte spillerne økonomisk sårbare under den pågående pandemien.

Mens veteranene og de høyt rangerte spillerne har bygget seg opp solide kapital-buffere – er de fleste derimot avhengig av stabil inntekt for å holde hjulene i gang.

Et eksempel på det er Kevin Krawietz fra Tyskland som sammen med sin landsmann Andreas Mies vant double-tittelen i fjorårets utgave av French Open.

Til tross for den glamorøse tittelen er inntektene i double-grenen bare smårusk i forhold til single. Krawietz er rangert som nummer 13 i verden i double og 211 i single – og har i løpet av sine 10 år som profesjonell spiller tjent inn rett over en million dollar i prispenger.

Selv om det kan høres komfortabelt ut med et gjennomsnitt på en million kroner i året – er nok sannheten at summen ikke engang er nok til å få regnskapet i null. I tillegg til skatt kommer store utgifter knyttet til reise, opphold og management.

Til sammenligning har Casper Ruud allerede rukket å spille inn nærmere 1,9 million dollar etter han ble proff i 2015.

Kreativ tysker

Kevin Krawietz har derfor i en kombinasjon av solidaritet og nødvendighet under Korona-krisen tatt seg en jobb på det lokale supermarkedet i byen – og tjener 450 Euro i uken.

– Jeg har planlagt å få meg en vanlig jobb i lang tid. Når Korona kom så fikk jeg muligheten, sier han til den tyske avisen Der Spiegel.

Jobben innebærer flere oppgaver:

– Jeg setter varer inn i hyllene, passer på at osten og pølsene er synlige – og sorterer esker. Jeg har også gjort Securitas-arbeid og sprayet vognene med desinfiserende.

Tyskeren sier videre at han trener tre til fire ganger i uken i tillegg til jobben på supermarkedet. Når ATP-touren starter opp igjen er han klar.

Kilde: Essentially Sports

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Laver Cup har startet

Laver Cup har startet

For tredje år på rad er Casper Ruud en del av Team Europe i prestisje-turneringen.

Finalen er satt i New York

Finalen er satt i New York

Det blir en reprise av 2021 finalen i US Open etter Daniil Medvedev gjorde ‘Det Umulige’ natt til lørdag.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Siste innlegg

Arkiv