Tidlig exit i Rio

av | 19 februar, 2020 - 01:17 | Casper Ruud

Casper Ruud fikk ingen hvile etter søndagens tittel-triumf - på tirsdag røk han ut i første runde av Rio Open.

Casper Ruud – Gianluca Mager: 0-2 (6–7(4–7), 5-7)

Mens Rio med sine over seks millioner innbyggere gjør seg klar til årets gate-karneval som starter på fredag spilles grusturneringen Rio Open, en ATP 500-turnering.

Noen steinkast unna gatene som snart fylles av sambadans og overdådige kostymer ligger Jockey Club Brasileiro, en veddeløpsbane som hvert år blir konvertert til tennisarena i anledning Rio Open.

Jockey Club Brasileiro, hvor Rio Open foregår

Casper Ruud kom rett fra sin første ATP-tittel i Argentina Open hvor han beseiret Pedro Sousa i finalen på søndag.

Etter en dag med hvile inkludert forflytningen fra Buenos Aires til Rio, var Ruud på tirsdag klar for å spille første runde i Rio.

Motstanderen var kvalifisering-spilleren Gianluca Mager, en 25 år gammel italiener som er ranket nummer 128 i verden.

Jevnt første sett

Det første settet ble jevnt. Ruud sin betydelig høyere ranking enn italieneren gjorde seg ikke gjeldene og nordmannen måtte redde en breakball allerede i sitt første serve-game.

Når Ruud heller ikke klarte å vinne den eneste breakballen han fikk i settet – gikk det til tiebreak. Der fikk italieneren brutt serven til Ruud en gang og det var nok til å vinne det første settet 7-6 og 7-4 på tiebreak.

Reddet fire matchballer

I starten av det andre settet fikk Ruud hele seks break-baller uten at han klarte å ta noen av dem. Italieneren var i det vanskelige hjørnet og lot ikke Ruud finne serve-forehand-rytmen sin. På 4-5 i det andre settet reddet Ruud to matchballer på egen serve for å holde seg i live.

Nordmannen reddet ytterligere to matchballer da han skulle serve inn til tiebreak på 5-6. Da han gav italieneren den tredje – og settets femte matchball, endte ballvekslingen med at Ruud sendte ballen utenfor banen og tapet var et faktum.

Neste stopp Chile

Fra å ha vunnet en tittel i Argentina i forrige uke, endte uken i Rio med tap allerede i første runde mot en kvalifisering-spiller.

Ettersom nordmannen har 110 poeng å forsvare fra Rio i fjor – og uten å få med seg et eneste poeng i år, vil han falle noe på rankingen på mandag.

I tennisen er det aldri langt mellom mulighetene og i neste uke avslutter Ruud årets tour i Sør Amerika med å spille ATP 250-grusturneringen Chile Dove Men+Care Open i Santiago.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Tidlig exit i US Open

Tidlig exit i US Open

Casper Ruud tapte i fem sett til den kinesiske spilleren Zhizhen Zhang i andre runde av US Open.

Kort opphold i Ohio

Kort opphold i Ohio

Casper Ruud tapte sin første kamp i Cincinnati Masters, mot kvalifiseringsspilleren Max Purcell.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Siste innlegg

Arkiv