Casper Ruud

Overlegen Ruud suste til ny semifinale

Casper Ruud spilte en meget solid kamp i semifinalen av ATP 250-turneringen i Houston.

Nordmannen overbeviste mandag og onsdag mot Hugo Dellien og Reilly Opelka, henholdsvis nummer 76 og 56 på ATP-rankingen. Likevel var disse kampene langt tøffere enn kvartfinalen Ruud spilte fredag.

Motstander i fredagens oppgjør var Marcel Granollers. Spanjolen er nummer 112 på ATP-rankingen, men har derimot vært så høyt rangert som nummer 19 i verden og endte topp 100 hvert år fra 2008 til 2016. Granollers ble for øvrig 33 år fredag.

Knust
Granollers viste på ingen måte takter fra hans beste tider på tennisbanen i kampen mot Ruud. Allerede fra første game viste Ruud at han hadde dagen. Snarøya-spilleren tok det første gamet blankt. Deretter holdt Granollers egen serve og hadde breakball på 1-1, men så sa det fullstendig stopp.

Ruud reddet nemlig breakballen og brøt i den påfølgende gamet til 3-1. I sitt neste servegame holdt 20-åringen blankt igjen, og brøt så til 5-1. Også det siste servegamet i det første settet holdt Ruud greit, og unggutten vant settet 6-1.

Det andre settet fortsatte i samme stim. Nordmannen hadde full kontroll og gikk raskt opp i 3-0 med to brudd. Granollers fikk lite til å stemme, gjorde mange feil og var i villrede. For Ruud satt derimot det meste, og den norske tennisspilleren gjorde knapt en feil. Han vant settet hele 6-0, og Ruud vant hele 11 game på rad! Granollers fikk på ingen måte noen bursdagsgave av sin unge motstander.

– For en sensasjonell prestasjon av Ruud, sa kommentatorene på Tennis TV da seieren var et faktum.

Topp 75
Dermed er Ruud klar for sin andre ATP 250-semifinale i karrieren, den forrige var i Sao Paulo nylig. Han har også vært i semifinale i ATP 500-turneringen i Rio i 2017.

Det er også muligheter for mer. I semifinalen venter vinneren i oppgjøret mellom Daniel Galan og Jordon Thompson. Begge har Ruud tidligere slått på grus. Det skjedde i Roland Garros i fjor.

Prestasjonen i Houston vil også føre han opp på en plass rundt 72.-plass i verden. Han får i tillegg med seg en fin pengesum på rundt 300.000 norske kroner.

Støtt Tennis-Norge gjennom å kjøpe et abonnement av vårt magasin, som blant annet inneholder mer stoff om Casper Ruud! Trykk her for mer informasjon!

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788