Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on email

Ruuds overmann vant Rio-turneringen

Laslo Djere vant sin aller første ATP-tittel.

Fredag slo Djere ut Casper Ruud i kvartfinalen av ATP 500-turneringen i Rio de Janeiro. Semifinalen slapp serberen å spille, da motstander Alijaz Bedene måtte trekke seg før oppgjøret. I første runde ble Roland Garros-finalisten Dominic Thiem slått.

Søndag møtte 23-åringen canadiske Felix Auger-Aliassime. Det endte med en ny seier i to sett, 6-3, 7-5. Djere tok dermed sin første ATP-tittel i karrieren.

Etterpå holdt han en emosjonell tale. Djere har mistet begge foreldrene sine til kreft. Faren døde for kort tid siden.

– Jeg vil dedikere denne seieren til foreldrene mine. Jeg mistet moren min for sju år siden, og jeg ønsker å dedikere denne seieren til henne. Og til min far, jeg mistet ham for to måneder siden. Foreldrene mine er de som har hatt størst innflytelse på meg, og det er på grunn av dem at jeg vant i dag, så jeg vil virkelig takke dem. Jeg håper dem ser på meg nå, sa Djere i seierstalen.

Djere klatrer nå opp fra 90.-plass til 37.-plass på verdensrankingen. Hans beste plassering fra tidligere er en 83.-plass.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788