Nå blir Casper Ruud topp 100 i verden

av | 28 februar, 2019 - 19:59 | Casper Ruud

Casper Ruud knuste en topp 40-spiller for andre gang på en uke.

Den norske 20-åringen har helt siden gjennombruddet da han vant ATP Challenger-turneringen i Sevilla snakket om å bryte en barriere: Bli topp 100 i verden. Flere ganger har Ruud vært en kamp unna å gjøre det, men ikke lyktes. Torsdag klarte han derimot mesterstykket ved å slå førsteseedede Joao Sousa i andre runde av ATP 250-turneringen i Sao Paulo.

– Det er det man strekker seg etter, og det er et av de store delmålene for alle tennisspillere. Jeg er veldig nær nå og kan klare det denne uken, men det er ikke noe jeg tenker på nå. Jeg har gode sjanser i løpet av den neste måneden, sa Ruud til Tennis-Norge før kampen.

Frustrert portugiser
Også i andre runde av ATP 500-turneringen i Rio de Janeiro i forrige uke spilte Ruud mot Sousa. Da vant nordmannen i tre sett over spilleren, som nå er nummer 38 på ATP-rankingen. En så høyt rangert spiller har Snarøya-gutten aldri slått tidligere. Fra før var spanske David Ferrer, nummer 39 i verden, den høyest rangerte spilleren han har slått.

– Blant spillerne som ligger 40 topp er Sousa kanskje gjerne en av de spillerne man ønsker å møte. Han har ikke noen store våpen, men er en god fighter og er ballsikker. Jeg møter heller han enn Ivo Karlovic. Da blir det mer spill, sa Ruud før kampen.

Ruud styrte det meste av det første settet mot Sousa. 20-åringen servet blankt i sitt første servegame og hadde stort sett god kontroll på egen serve. På 2-1 brøt Ruud på sin andre breakball. Da hevet Sousa seg og spilte mer offensivt. 29-åringen skaffet seg 40-0 i Ruuds påfølgende servegame og utlignet til 3-3.

Sousa klarte ikke å holde nivået oppe, og Ruud brøt tilbake til 4-2. Han vant det første settet 6-3 etter stabilt og godt spill mot en svært frustrert Sousa, som ropte ut i sinne flere ganger i løpet av settet.

Det dårlige humøret fortsatte i det andre settet. Sousa fikk en advarsel av dommeren for coaching, noe portugiseren likte særdeles dårlig og tok seg tid til en lang diskusjon med dommeren.

Ruud lot seg ikke påvirke og holdt egen serve like etterpå. På 4-4 sviktet Sousa på serve og fikk to breakballer i mot seg. Den norske unggutten var nådeløs og gikk opp i 5-4. Deretter hadde han få problemer med å serve hjem kampen med 6-4 i det andre settet. Totalt sett en kamp der Ruud gjorde lite feil og var sikker fra både forehand- og backhandsiden.

Semifinalemuligheter
Seieren i Sao Paulo gir Ruud kvartfinale i Brasil, og han går opp til 572 poeng på ATP-rankingen. Det vil trolig gi en 99.-plass på rankingen, samt nærmere 160.000 kroner.

Det er også mulighet for mer. Motstander i kvartfinalen er Hugo Dellien, nummer 95 i verden. 25-åringen vant tre Challenger-turneringer i 2018 og har vist god form den siste tiden.

I andre runde slo tennisspilleren fra Bolivia ut Juan Ignacio Londero, nummer 66 på verdensrankingen. I denne kampen profiterte Dellien på Londeros feil. Selv slo 25-åringen svært få feil men satte ikke altfor mange vinnere heller. Ingen umulig spiller for Ruud å slå.

Kvartfinalen spilles fredag.

I vår nyeste utgave av magasinet Tennis-Norge kan du lese mer om historien bak Team Casper Ruud og få kostholdstips av stjerneskuddet! Trykk her for mer informasjon!

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Sensasjonen i Torino

Sensasjonen i Torino

Casper Ruud slo Andrey Rublev i sin aller største og viktigste kamp i karrieren.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Siste innlegg

Arkiv