Novak Djokovic tilbake i en Grand Slam-finale

Novak Djokovic slo Rafael Nadal i en tenniskamp som varte over fem timer og tok seg til finale i Wimbledon.

Novak Djokovic slo Rafael Nadal i en tenniskamp som varte over fem timer og tok seg til finale i Wimbledon.

Serberen vant i 2015 og 2016 de fire Grand Slam-turneringene på rad, noe aldri Roger Federer eller Rafael Nadal har gjort. Siden har gått det til tråere, og Djokovic har slitt med skader, men nå er han tilbake for fullt.

Både Djokovic og Nadal spilte en meget god kamp i semifinalen av Wimbledon. Oppgjøret startet fredag, men foregikk fortsatt i de sene kveldstimene og ble stoppet etter det tredje settet. Da ledet Djokovic 6-4, 3-6, 7-6 (11-9).

Lørdag fortsatte kampen, og Nadal slo tilbake med 6-3 i det fjerde settet. Det femte settet ble jevnt og spennende. Verken Djokovic eller Nadal klarte å bryte motstanderens serve i starten. Først på 9-8 lyktes Djokovic og sikret seg finaleplass med 10-8.

– Det er hardt å velge ord nå. Det er mye som surrer i tankene mine nå: Alt jeg har vært i gjennom de siste 15 månedene for å komme tilbake i en finale og slå verdens beste tennisspillere i en av mine lengste kamper i karrieren. Det er veldig spesielt, og det kunne ha godt begge veier i dag. Det var veldig lite som skilte oss, sa Djokovic etter kampen.

I finalen venter sørafrikanske Kevin Anderson. Dette blir den første Grand Slam-finale siden US Open i 2016 der noen andre enn Roger Federer eller Rafael Nadal går til topps.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788