Casper Ruud

Italiener fikk revansje mot Ruud

Formspilleren Casper Ruud møtte revansjelysten italiener i første runde av Challenger-turneringen i Italia.

Formspilleren Casper Ruud møtte revansjelysten italiener i første runde av Challenger-turneringen i Italia.

Casper Ruud tok tirsdag fatt på Challenger-turneringen i Citta’ Di Caltanissetta etter gårsdagens nederlag i double. I første runde ventet den 23 år gamle italieneren Matteo Donati (nummer 217 i verden). Italieneren er i god form, og kom til finalen i Challenger-turneringen i Vicenza for to uker siden.

Ruud møtte Donati til dyst senest i april i Challenger-turneringen i Francavilla. Da var det nordmannen som gikk videre til semifinalen på bekostning av italieneren med settsifrene 6-7 (6-8), 6-4, 7-5.

Spennende første sett
Tirsdagens oppgjør startet med at begge spillerne holdt egen serve. Det var ikke før på stillingen 4-4 at Donati skulle utfordre Ruuds serve. Det norske talentet berget fem viktige bruddmuligheter, men italieneren fikk til slutt kampens første brudd.

Ruud måtte bryte Donatis serve for første gang for å ikke tape første sett. Det skulle bli et utrolig game som lenge bølget frem og tilbake. Ingen av spillerne nektet å gi fra seg. På Ruuds sjette bruddmulighet klarte han til slutt å kjempe frem et brudd for å utligne kampen til 5-5.

Første sett gikk til tiebreak da begge spillerne holdt egen serve til 6-6. I tiebreaket var det nordmannen som kom best ut. Ruud gikk opp i ledelsen 6-2, og hadde dermed fire muligheter for å avgjøre settet. Men i stedet var det den italienske 23-åringen som kom stormende tilbake og stjal først sett 7-6 (10-8).

Ruud i trøbbel
Det så svært mørkt ut for Ruud da han tidlig havnet under 0-3 i andre sett etter å ha blitt brutt. Den norske 19-åringen klarte siden å bryte Donati to ganger, og ta føringen 5-3.

Det så ut som kampen skulle gå mot et tredje og avgjørende sett. Ruud spilte sett til settball på 5-4, men ble i stedet brutt av italieneren. Da var det slutt for den norske unggutten som tapte de to neste gamene blankt. Dermed fikk Donati revansjert kvartfinale-tapet i april, og sendte formspilleren Ruud ut i første runde i Challenger-turneringen i Italia.

 

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788