Ruud snublet i double i Italia – avanserer på ATP-rankingen

av | 11 juni, 2018 - 19:18 | Casper Ruud, Norsk

Casper Ruud avanserer på ATP-rankingen, men mandag var det fullt fokus på første runde i double i Challenger-turneringen i Citta’ Di Caltanissetta.

Det har vært en god vår for Casper Ruud som tok seg til andre runde i Roland Garros, og to Challenger-finaler før Grand Slam-turneringen i Paris. Vårens prestasjoner har også vist seg på ATP-rankingen. Mandag avanserte 19-åringen 20 plasser og er nå nummer 137 i verden.

Ruud befinner seg nå i Italia for å spille Challenger-turneringen i Citta’ Di Caltanissetta. Mandag spilte det norske talentet første runde i double sammen med lagkamerat Jaume Munar (nummer 104 i verden). De to møtte brødreparet Martin Cuevas (288) og Pablo Cuevas (81) fra Uruguay.

Det startet dårlig for Ruud og Muar da de ble brutt allerede i første game. De klarte aldri å utfordre brødreparets servegames, og tapte første sett 4-6. I andre sett var det Cuevas-brødrene som dominerte. Ruud og Munar havnet under 0-4, og tapte andre sett til slutt 2-6.  Dermed er det norske stortalentet ute av double-turneringen.

Casper Ruud skal tirsdag i dyst i single hvor han møter hjemmehåpet Matteo Donati (217) i første runde. Ruud spilte mot italieneren i Challenger-turneringen i Francavilla i april. Der tok den norske 19-åringen seg til finale og slo Donati 6-7 (6-8), 6-4, 7-5 i kvartfinalen.

Relaterte artikler

Helgø i fyr og flamme

Malene Helgø vant sin tredje strake turnering – har vunnet de siste 17 kampene på ITF touren.