Casper Ruud

Spillesugen Casper Ruud feide sveitser av banen

Casper Ruud virket svært kampklar etter overtråkket og brukte kun 52 minutter på å ta seg til kvalifiseringsfinalen i Indian Wells.

Casper Ruud virket svært kampklar etter overtråkket og brukte kun 52 minutter på å ta seg til kvalifiseringsfinalen i Indian Wells.

Nordmannen måtte stå over ATP 250-turneringen i Sao Paulo etter at han trakk seg tidlig i første runde i ATP 500-turneringen i Rio på grunn av et stygt overtråkk.

Ruud dro derfor til California og hvilte i nærmere en uke. De siste sju dagene har Snarøya-gutten derimot vært i trening, og mye av fritiden har gått til spill på golfbanen med den tidligere norske tennisspilleren Joachim Bjerke.

Laaksonen
I første kvalifiseringsrunde av ATP Masters-turneringen i Indian Wells møtte Ruud finsk-sveitsiske Henri Laksonen. 25-åringen er for øyeblikket nummer 125 på verdensrankingen, men var nummer 93 i august i fjor. Sveitseren spilte hovedrunden både i Wimbledon og US Open i 2017. Den siste tiden har Laaksonen slitt med dårlig form og står med to seire på sin siste ni kamper, derav en da motstanderen trakk seg med skade.

Ruud virket meget klar for tirsdagens oppgjør. Den norske 19-åringen suste ut av startblokkene og på kun 18 minutter gjorde stortalentet seg ferdig med første settet med 6-1-seier. Nordmannen servet bra og vant 92 prosent av førsteservene.

I det andre settet fikk Ruud litt større motstand, men solid spill med forehanden og fortsatt god serving sørget for 6-4-seier og avansement til kvalifiseringsfinalen. I det andre settet vant unggutten 89 prosent av førsteservene. I løpet av kampen hadde Ruud en breakball mot seg, men den reddet han. Selv hadde den tidligere norgesmesteren fire breakballer og satte tre av dem.

Berankis
I onsdagens kvalifiseringsfinale møter Ruud litauiske Ricardas Berankis. 27-åringen er nummer 106 på ATP-rankingen, men har en besteplassering som nummer 50 fra mai i 2016. Duoen har møttes en gang tidligere i Davis Cup i 2016. Da vant Berankis i tre sett og kampen var nordmannens første mot en topp 100-spiller.

Ruud trenger poeng til ATP-rankingen etter å ha falt til 196.-plass på verdensrankingen da han mistet poengene fra turneringen i Rio de Janeiro fra i fjor. Vinner 19-åringen kvalifiseringsfinalen vil ha få 16 poeng fra kvalifiseringen og ti poeng for å spille første runde. Nordmannen skal i aksjon rundt 23.00 – 23.30 norsk tid onsdag.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788