Brune Olsen endelig skadefri: – Jeg gleder meg ordentlig

Astrid Wanja Brune Olsen er tilbake i turnering for første gang på over et halvt år.

Astrid Wanja Brune Olsen er tilbake i turnering for første gang på over et halvt år.

Under norgesmesterskapet i Frognerparken i august ble Brune Olsen plutselig skadet i en doublekamp, helt uten å vite hva som var problemet. Legene trodde først de hadde funnet problemet, men det viste seg å være feil og Furuset-spilleren måtte etter hvert operere.

Dermed mistet den norske 18-åringen verdifull tid, og i oktober trodde Brune Olsen at hun ville være i spill igjen allerede i november. Det skjedde ikke, men nå skal norgesmesteren fra 2016 i aksjon igjen.

Sharm El Sheikh
Den unge jenta spiller nemlig denne helga kvalifisering til 15.000-dollarsturneringen i Sharm El Sheikh. Det blir hennes første tenniskamp på over et halvt år. Brune Olsen var spilleklar allerede for en måned siden, men ønsket å være helt topp fysisk og tennismessig før hun skulle spille kamp.

– Det føles veldig deilig å være klar. Jeg gleder meg ordentlig. Det blir spennende å teste kampformen, sier Brune Olsen til Tennis-Norge.

Jenta fra Nittedal viste positiv utvikling før hun ble skadet og hadde planer om å stille i juniorutgaven av US Open, men slik ble det ikke. Nå er juniorkarrieren over, og det gjenstår et tre måneder med videregående skole før Brune Olsen skal satse på tennis for fullt. Derfor håper talentet å få med seg viktige poeng til WTA-rankingen.

Møter veteran
Brune Olsen, som er åttendeseedet i kvalifiseringen, kunne helt klart fått en enklere trekning i Egypt. Den norske jenta slipper å spille første kvalifiseringsrunde og møter Nadja Gilchrist i andre kvalifiseringsrunde søndag.

27-åringen fra USA er for øyeblikket urangert, men har en besteplassering som nummer 397 i verden fra 2015. I januar tok hun seg helt til finale i en 15.000-dollarsturnering i Sharm El Sheikh. Brune Olsen er i utgangspunktet positiv til å spille kvalifisering før en eventuell hovedrunde.

– Jo, flere kamper jeg får spilt, jo bedre, sier Brune Olsen.

– Hvor tror du at du står formmessig?

– Jeg spiller egentlig ganske bra, så får se hvordan det går, sier Brune Olsen.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788