Durasovic og Bratholm

Norge har kniven på strupen i double: – Vi har en sjanse

Sharm El Sheikh (Tennis-Norge): Viktor Durasovic og Simen Sunde Bratholm må vinne doublekampen for å holde liv i spenningen i Davis Cup-oppgjøret mot Egypt.

Sharm El Sheikh (Tennis-Norge): Viktor Durasovic og Simen Sunde Bratholm må vinne doublekampen for å holde liv i spenningen i Davis Cup-oppgjøret mot Egypt.

Sunde Bratholm og Durasovic har aldri spilt en kamp sammen i double. Vinner ikke duoen mot egyptiske Mohamed Safwat og Youssef Hossam vil Norge være klar for nedrykkskamp allerede etter tre av fem spilte kamper mot Egyt. Det norske laget har derimot ikke gitt opp håpet.

Vi får se. Jeg tror vi har en sjanse til å slå dem, sier Durasovic til Tennis-Norges utsendte reporter i Sharm El Sheikh.

Har vunnet turneringer sammen
Duoen Norge møter i double, i hvert fall oppsatt, er nummer 613 og 526 i double, men Egypt kan også velge å sette inn Karim Mamooun, nummer 589. Safwat og Mamooun har tidligere vært oppe på 224.-plass og 225.-plass på ATP-rankingen. De to beste rangerte spillerne i single fra Egypt har også spilt mye sammen tidligere og vunnet to Futures-turneringer i double.

– På forhånd ville jeg sagt at det var singlekampene til Viktor vi hadde størst sjanse til å vinne og ikke double, sier lagkaptein Anders Håseth til Tennis-Norge.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Durasovic og Bratholm
Viktor Durasovic og Simen Sunde Bratholm spiller double sammen søndag. Foto: Odd-Sølve I. Grannes, Tennis-Norge.

I singlekampene vant ikke Norge ett eneste sett. Durasovic og Bratholm spilte begge et sett hver der de var under pari, mens de ga kamp i det andre settet de spilte. Det endte det med tap 0-6, 4-6 for Durasovic og 4-6, 1-6 for Bratholm.

– Var du overrasket over nivået til egypterne?

– Nei, jeg visste at nivået lå der, svarer Håseth kontant.

Sensasjon
Basert på lørdagens kamper kan man dermed slå fast at det må en aldri så liten sensasjon til om Norge skal snu oppgjøret og unngå nedrykkskamp allerede i april, selv om det norske laget ikke har gitt opp helt.

– Det blir veldig interessant. Vi får bare gå all in og være sykt fokusere, og serve vårt best. Jeg tror vi kan oppnå mye bra om vi er på topp og er skjerpet, sier Bratholm.

 

 

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788