Durasovic og Bratholm

ITF planlegger å endre Davis Cup drastisk

En ny sponsoravtale fører trolig til store endringer i det klassiske Davis Cup-formatet.

En ny sponsoravtale fører trolig til store endringer i det klassiske Davis Cup-formatet.

Det internasjonale tennisforbundet (ITF) har signert en avtale med investeringsgruppen Kosmos verdt 3 milliarder amerikanske dollar over 25 år. Det fører trolig til endringer i Davis Cup. ITF og Kosmos har ambisiøse planer om å skape en uke på slutten av sesongen der Davis Cup-vinneren skal bli kåret. Denne uken skal hele 18 land delta i og vil utgjøre et VM i tennis.

– Det er en total «game changer» for ITF og tennis. Styret vårt har støttet en dristig og ambisiøs plan for framtiden til Davis Cup, et av tennisens mest verdsatte og viktige arrangementer og en hjørnestein i vår strategi. Det nye partnerskapet vil ikke bare skape et skikkelig verdensmesterskap i tennis, men vil også gjøre det mulig med rekordinvesteringer i framtidige generasjoner av tennisspillere og -fans verden over. sier ITF-president David Haggerty i en pressemelding.

VM-uken vil bli spilt over sju dager i november og flere byer har allerede vist sin interesse for å arrangere turneringen. Det vil først være et gruppespill og sluttspillet starter med kvartfinale. Det spilles to singlekamper og en doublekamp i tre sett for å kåre vinneren av kampene.

Nasjonene i verdensgruppen er automatisk kvalifisert, mens ytterligere to land blir valgt ut. Samtidig vil åtte land kvalifisere seg for det påfølgende årets mesterskap gjennom et sluttspill. Det vil ellers ikke være noen endringer i gruppe en og to.

 

 

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788